Mám žiadať o vyňatie pozemku?

viem že sa to už tu riešilo ale každý prípad je špecifický a potrebujem poradiť. Máme pozemok 713 m. Je v územnom pláne mesta banská bystrica, momentálne sú na ňom už všetky siete od developera a už je vybudovaná aj cesta. Projekt domu je cca 140 m. ALE pozemok je TPP Spôsob využívania pozemku: Umiestnenie pozemku: 7 - Pozemok lúky a pasienku trvalo porastený trávami alebo pozemok dočasne nevyužívaný pre trvalý trávny porast 2 - Pozemok je umiestnený mimo zastavaného územia obce Mám žiadať o vyňatie tých cca 140 m? a za tie budem platiť ? Bonitu som si našiel 4 eur za meter. Alebo do 500 metrov platiť nebudem? alebo sa tam dá vybaviť zľava? Všimol som si, že niekto má v tej lokalite pozemok vedený ako zastavané nádvorie alebo podobne na celý pozemok a tiež je to pozemok mimo zastavaného územia obce to platil cca tých 4 eur za celý pozemok? Preštudoval som si aj zákon ale neviem sa z toho nejako jednoznačne vyznať. CHcel by som sa na úrad už požiadať s jasným cieľom. Nechcem tam tápať. Budem rád ak poradíte. ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
potrebujete projekt, tam sú zastavané plochy, potom na obvodný pozemkový úrad, niečo sa platí, niečo nie.
Odpovedať
@ezbrane Ja mam pozemok viac ako 1000m2 ale kedze aj pocas staby, pokial by som vynal cely pozemok, tak platim velku dan z nehnutelnosti na cely pozemok, tak je podla mna lepsie vynat iba to co je nutne. Ja som si dal spravit geometricky plan, kde som velky pozemok rozdelil tak, aby miesto kde budem mat dom a prijazd k nemu bola samostatna parcela a potom som vynal iba tu mensiu parcelu, taktiez o stavebne povolenie som ziadal iba na tu mensiu parcelu. Ostatne mi zostalo ako TPP. A co sa tyka vynatia, tak do 500m2 by malo byt gratis pokial sa nemylim. Ja som platil iba kolky, za samotne vynatie dalsi poplatok nebol. Vynimal som cca 300m2.
Odpovedať
Profilova fotka
moja osobná skúsenosť spred 3 mesiacov: - najprv sme museli mať aspoň jasný pôdorys domu - nebudete platiť predsa viac ako je nutné, - geodet urobil geometrický plán,v ktorom bol zakreslený dom plus u nás podmienka 2 parkovacie státia pre autá ku každému domu. - nič iné tam nezakresľujte, všelijaké prístrešky a spevnené plochy urobíte po kolaudácii, pretože aj za tie sa pri vyňatí platí - tak nám bolo nepriamo poradené. - s geom.plánom, listom vlastníctva,katastrálnou snímkou a žiadosťou o vyňatie ísť na príslušný pozemkový úrad a čakať ako oni rozhodnú čo sa týka bonity pôdy. My sme mali extravilán, zastavanú plochu 220 m2, za 1m2 sme mali bonitu 16 EUR / m2 a dali nám zľavu 20%. takto nás stálo vyňatie: List vlastníctva 8€ Snímok z mapy 8€ kolok na rozhodnutie 33€ projekt skrývky humusového horizontu 30€. Možno v inom meste to bude inak, ale ten geometrák , list vlastníctva a snímka z mapy je daná konštatne. Do 30 dní sme obdržali odpoveď so sumou na zaplatenie. Zaplatiť ju bolo potrebné do 45 dní od právoplatnosti rozhodnutia. Dúfam,že Vám to pomôže...pekný deň želám J.
Odpovedať
Profilova fotka
a od apríla minulého roka 2013 sa platí za každé vyňatie z pôdneho fondu,ak ste o to doteraz nežiadali.
Odpovedať
Profilova fotka
@tarajkova my sme neplatili nic @ezbrane skoc na pozemkovy a tam ti najlepsie odpovedia na tvoje otazky.
Odpovedať
@ezbrane teraz to riesime...aj u nas v ziline nam to vyslo 4 eur za m2. Vyberame len pod dom a terasu, co bude nejakych cca 200m2, prijadzova cesta sa nevybera. Ta vybrata cast dostane nove parcelne ...vidim ze pani tarajkova to perfektne rozpisala....
Odpovedať
Profilova fotka
@dena @tarajkova tiež som za vyňatie zaplatil iba poplatok 33€, všetko závisí od toho aká je bonita vynímanej pôdy a to ti najspolahlivejšie povedia na pozemkovom úrade. @ezbrane
Odpovedať
ďakujem skúsim sa popýtať.
Odpovedať
tiez budem vynimat podu,...mozem si paralelne vybavovat spp, zse,....? ale najprv vynat a potom az k tomu novemu parcelnemu cislu vybavovat povolenia?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?