Malý zdroj znečisťovania ovzdušia

Potreboval by som poradiť, či je normálne, aby si stavebný úrad žiadal pre potreby stavebného povolenia povolenie na stavbu malého zdroja znečisťovania ovzdušia na krb.
Odpovedať
Ano je to normalne.
Odpovedať
@larker Ide o súhlas s umiestnením malého zdroja znečisťovania ovzdušia a áno je to štandardná súčasť podkladov potrebných k žiadosti o vydanie stavebného povolenia.
Odpovedať
dakujem, prislo mi to uz pomaly ako sikana, clovek si par krat rocne zakuri v krbe a ... ale co uz "kdyz musis tak musis" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@larker ked sa bavime o sikane, vies ze podla zakona mas 4x rocne dat urobit reviziu komina :) ? U nas stoji 20€.
Odpovedať
toto ma nastastie zatial nemusi trapit, ale 4x? "trosku" prehnane
Odpovedať
nie iba 1x za rok?
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp neznalosť zákona neospravedlňuje
Odpovedať
@majkoj je tam vynimka na obcasne vyuzivane stavby, no neexistuje vynimka na obcasne vyuzivane kachle?
Odpovedať
@majkoj asi myslis cistenie komina, nie? Revizia sa robi po stavbe komina :)
Odpovedať
@kkristian ty si to predstavujes ako "pod klobaska zjem ta".
Odpovedať
Kominári budú mať kšeft, bolo to včera v telke.
Odpovedať
@gashtaan ako si to myslel? Daco mi uslo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kkristian ako hura jedna revizia na zaciatku a vsetci budu spokojni kym nepomru... aj poistovna.
Odpovedať
poisťovňa je na prd, normálne sa nič nestane, a ak sa stane, tak nechce platiť
Odpovedať
@gashtaan tak to predsa funguje vsade. Revizia na elektricke rozvody je ku kolaudacii povinna, ale rozhodne ta nezachrani pred nicim. Nik totiz nevie zarucit, ze niekto na druhy den po revizii cohokolvek do toho nik nezasahoval. (toto mam od revizneho technika) Predpokladam, ze to takto berie aj poistovna, urcite sa nebude hrnut do vyplacania skodovych udalosti :)
Odpovedať
Ano, je to ok, obec nam ho vydala bez problemov.
Odpovedať
@larker Inak, take iste potvrdenie potrebujes aj pri plynovom kureni. Jednoducho akonahle v dome zacnes vypustat nieco ina ako telesne plyny, tak znecistujes a tym padom potrebujes potvrdenie :-) .
Odpovedať
@radopp Nie. http://kureniepresov.sk/byvanie/mate-... 1 x 4mesiace - Kotly na tuhé palivá alebo spotrebiče na kvapalné palivá 1 x 6 mesiacov - Plynové kotly (komín bez vložky) 1 x rok - Plynové kotly (komín s vložkou) 1 x 2 roky - Komín v občasne užívaných stavbách
Odpovedať
u nas bol kominar robit reviziu a komin na KK ho vobec nezaujimal. Vraj to sa nemusi. Kontroloval - pomerne dokladne - komin na kachle. Ale tenzatial vobec nepouzivame. Je spalinovod z kondezacneho kotla kominom alebo nie? Bol som dost prekvapeny
Odpovedať
@danculd Je komín stavba?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkristian nie myslim reviziu komina :) @gashtaan mne kominar povedal, ze idu hlavne po firmach zatial, ze ja by som mal aspon 1x rocne dat spravit, aj ked je to napadnutelne samozrejme. Ale ja ak, tak kurim tie 4 mesiace (tuto sezonu som este nezapalil z lenivosti a vzhladom na pocasie :) ). Davat robit reviziu komina co sa nepouziva je trhle, ale sme na Slovensku a v parlamente su ludia co tam su....
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe to vies kolegovi dal taky odbornik reviziu na kotol co ma vyustenie cez stenu aj ked vsetci tvrdia, ze sa to nesmie :)
Odpovedať
Prečo sa to nesmie? Stačí odrážadlo na pary, plech nad vyústením.
Odpovedať
@radopp Lebo to nie je povolene. http://www.vkp-tzb.eu/products/prikla... Jednoducho povedane: pri rekonstrukcii sa mozu vyviest spaliny cez stenu, tak ako isli povodne. Pri prvomontazi kotla to musi ist cez strechu. Ale pozor, tato vynimka plati do menoviteho vykonu spotrebica 14 kW + dalsie podmienky. Ved si to precitaj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?