Má zmysel žiadať o LV pokiaľ budem stavať až o rok?

Ahojte, chcem poprosiť o radu ohľadom LV , takže situacia je taká že som kúpil pozemok cca 1 mesiace dozadu, akurát som pozeral na katasterportal a teras v pondelok ma zapísali ako vlastíka, a moja otázka znie...... je premňa potrebné ist na kataster a požiadadať o LV pokiaľ idem stavať až o rok a až do tej doby sa nepotrebujem nikde preukazovať LV ......pretože skoro všade som sa dočítal že LV je použitelný max 3 mesiace na vybavovanie po úradoch alebo právne účeli.....preto tomu nerozumiem a rád by som pochopil či je premne podstatné isť teraz na kataster a požiadať o LV ale vlastne na čo mi bude keď stratí platnosť o 3 mesice alebo je to tak že ja dostanem nejaký originálny pre mna ako vlastíka s nejakou neobmedzenou platnosťou a pokiaľ budem potrebovať LV na právne účeli alebo pre dokladovanie na úradoch alebo pre banku pojdem znova na kataster a požiadam o overenú kópiu s kolkom ktoú môžem používať 3mes na tieto účeli alebo ako to je prosím ?????? Ďakujem za toto fórum som ani netušil že niečo takéto existuje .....Ďakujem za odpovede ... Miro (senec)
Odpovedať
pokial nepotrebujes original k nejakym pravnym ukonom v najblizsej dobe, nevidim dovod, aby si isiel vytahovat LV na kataster, postou ti pride original rozhodnutia o povoleni vkladu, to si odloz. je pravda, ze vacsinou urady akceptuju platnost do 3 mesiacov. poriadne si skontroluj vsetky udaje na LVcku cez katasterportal, a ak tam je vsetko v poriadku pozapisovane, vytlac si z internetu par kopii, to by ti malo aj na danovom urade stacit, prip. pridas kopiu rozhodnutia z katastra.( do 15 dni totiz musis oznamit prislusnemu spravcovi dani z nehnutelnosti, ze si nadobudol ten a ten pozemok). ked budes potrebovat original napr. pre banku ci na stavebko, budes musiet ist na kataster, nakolko notarsky overene kopie zo stareho originalu ti urady nezoberu.
Odpovedať
LV je platne iba 3 mesiace za original zaplatis 8 eur a za kopiu 3 e ak potrebujes viac co budes potrebovat. teraz ti je nanic az ked budes kupovat projekt tam od tej doby ho budes potrebovat az po stavebne povolenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?