Ktorý okresný stavebný úrad je najhorší?

v ktorom meste je podla Vasich skusenosti najvacsia byrokracia, zly pristup uradnikov a nezmyselne poziadavky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@luxoluxoluxo myslíš si, že bežný stavebník stavia v niekoľkých okresoch? Domnievam sa, že úradníci sú v poriadku, len investori si myslia, že aj keď nemajú na to kvalifikáciu, zvládnu tieto úkony. Potom sa divia, že predkladajú nekompletnú dokumentáciu a dostávajú zamietavá stanovisko.
Odpovedať
Určite si myslím, že v Bánovciach nad Bebravou je najhorší okresný stavebný úrad.Tu vydajú stavebné povolenie bez potrebných právnych náležitosti: zameranie a vytýčenie stavby , odstup stavby im nič nehovori , súhlas suseda nepotrebujú, povolili susedom 2 bráničky ku nám na ich 20cm za ich R.D.nik nemá možnosť sa sťažovať, pretlačia všetko aj na KSÚ- TN , dokonca aj na ministerstve SR- nami požadovaná obnova konania trvá už viac ako 14mesiacov. :-( To čo sa mne tu stalo nemá obdobu... sused postavil z časti betónový plot 2.5m. vysoký na našom pozemku aj časť jeho R. domu a nikoho naše pripomienky v odvolaniach nezaujímajú ...z časti R.D.zmenu na predajňu odsúhlasili bez nášho vyjadrenia ani ministerstvo nič nedoriešilo...nie sú tu podmienky na parkovanie, auta stoja nám na vchode.... dokonca okresný stavebný úrad nás vyzvali na podnet nášho suseda, vybudovať na cudzom pozemku odstavnú plochu cca za 120000sk aby susedom mali kde parkovať autá ak prídu do ich predajne... Plynové potrubie od hodín k R.D. sused zabetónoval v dĺžke cca 11m do základov betónového oplotenia a nič sa nerieši...ich stavba tieni nášmu R.D. porušene STN...nedodržali P.D. výšku ,šírku ...a všetko je ok a vrámci verejného záujmu ..... :-N uradnici neovládajú zákony ...stavebný...správny ..vyhlášku životného prostredia ...
Odpovedať
Krajský stavebný úrad v Trenčíne je podľa mňa zbytočná inštitúcia, podľa nich nemajú žiadne kompetencie na riešenie problémov, ktoré nám spôsobil svojím rozhodnutím Spoločný stavebný úrad v Trenčíne.
Odpovedať
@hedviga súhlasím na 100% že KSÚ- TN je úplne zbytočný, nič nedoriešia, porušujú zákon hanba tomuto úradu
Odpovedať
aja97 ja som si myslela, že takéto praktiky sa uplatňujú iba v Trenčíne, ale ako vidím, že aj Bánovciach nad Bebravou, však tieto mestá nie sú od seba ďaleko, tak si asi úradníci navzájom vymieňajú skúsenosti. Keď máš na úrade známosti, tak pripomienky susedov ignorujú, tak isto odstup stavby je pre nich jedna veľká neznáma a sťažnosť skôr vybavíš v Trenčianske Teplej na lampárni, ako na Krajskom, alebo Spoločnom stavebnom úrade v Trenčíne. Sťažovať sa na týchto inštitúciach je úplne zbytočné.
Odpovedať
prepáčte opravujem : v Trenčianskej Teplej
Odpovedať
no mne nepomohla zatiaľ ani lampáreň tv. markíza ústava SR im vôbec nič nevraví,,,alebo si myslia, že na slovensku sme totálne právne negramotní všetci ,,,načo je nadriadený orgán : Ministerstvo ??? zákon je len na postih pre takého čo nemá akože známeho na stavebnom úrade! Osobne bolo dane na mňa exekučné konanie na výkon rozhodnutia na základe stavebného povolenia /ktoré staviteľ vôbec nedodržal / : pustiť suseda na môj pozemok (aj keď ) po uplynutí lehoty !!! :-N ešte že ma hneď do base nedali.... :-)
Odpovedať
:-D no je to tu strasna sranada toto su presne temy - jedna pani povedala. na margo stavebneho uradu v Banovciach - pokial ja viem, su maximalne ustretovy a velakrat zazmuria oci len aby ludom zbytocne zle nerobili - ale castokrat sa im to potom aj vrati fackou naspat. za dobrotu na zobrotu a hlavne - kto robi, robi aj chyby, a tie nase SR zakony su fakt na ..... pekne by som sa nedokazal vyjadrit. je to jeden velky nesulad, rozpor, zmatok - nieco sa opytam 3 pravnikov a kazdy mi povie nieco ine pricom citaju ten isty zakon. takze na zaklada jedneho alebo dvoch ublizenych hodnotit cely stavebny urad ju fakt na smiech. viete kolko tam maju ludi rocne? fakt sranda tema toto ......... :-D
Odpovedať
@malydom,, jedneho alebo dvoch ublizených hodnotiť,,.....to snáď sa mi len zdá....ak Ing. na stavebnom úrade mi povie, že nevie písať na PC ... robia ŠSD aj 5x a všetko je v súlade s dodatočným povolením( čo nie je pravda) je to čista KORUPCIA.... a ani organy činne v trestnom konaní nič nepodniknú pre zneužitie právomoci verejného činiteľa...a ak tam majú veľa ľudí ročne nech pracujú tak ,aby si sami nerobili robotu// ich proti ústavným konaním : ak vydávajú rozhodnutia nie v súlade s legislatívou // a vôbec mňa nezaujíma, že to majú nariadené zhora ako mi bolo povedané.... zákon by mal platiť pre každého rovnako !!! ;-) :-D
Odpovedať
malydom ano je to sranda, iba pre toho komu rozhodnutie odborníkov stavebného úradu nenarobilo problémy na celý život . Môžem Ti povedať, že pre nás to sranda nie je, keď susedov dom ohrozuje náš majetok na ktorom sme pracovali celý život ba dokonca nám hrozí pri najlepšom nebezpečentvo úrazu, ak nie horšie.Veľmi rada by som vedela, ktorý zákon toto dovoľuje. Túto situáciu nám zapríčinili svojím rozhodnutím pracovníci-odborníci Krajského i Spoločného stavebného úradu v Trenčíne. Lenže klientelizmus a korupcia robí svoje. Najsmutnejšie na tom je, že tí ktorí sa pod toto rozhodnutie podpísali teraz sa zbavujú zodpovednosti a nie sú schopní tento náš problém riešiť.
Odpovedať
@hedviga presne takéto mam aj ja skúsenosti a už ide aj o život a nie len môj : celej mojej rodiny a každého kto bude v blízkosti ak sa následky zlých postupov stavby môjho suseda začnú prejavovať !!! O škode aj na mojom majetku už ani nevravím ...
Odpovedať
Nie som škodoradostná, ale dnešná správa, že Mesto Trenčín dňa 1.1.2012 vystupuje zo Spoločného stavebného úradu v Trenčíne ma veľmi potešila. Časť referentov bude prepustená s možnosťou uplatnenia sa v jednotlivých obciach. Ak starostovia nemajú ešte v obciach narušené susedské vzťahy môžu ich zamestnať a oni sa o to postarajú. Chcela by som sa poďakovať primátorovi mesta Trenčín, že konečne niečo pozitívne urobil pre toto mesto. Dúfam, že prv než sa im poďakuje za vykonanú prácu dá im preplatiť a odstrániť všetky škody, ktoré svojím rozhodnutím napáchali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hedviga @aja97 baby,. to je smutne.... drzim paste, nech to vsetko dobre dopadne!!!!
Odpovedať
Krajský stavebný úrad TN by mali celkom zrušiť !!! Sú tam ľudia ktorý zavadzajú (akoby ani legislatívu nepoznali) a vôbec nič im nehovori slovo ,,lehota,, v rátané samého prednostu úradu !
Odpovedať
aja 97 plne s Tebou súhlasím. Zo štátnej stavebnej inšpekcie im poslali našu sťažnosť k prešetreniu a keď sme sa po šesťdesiatich pracovných dňoch domáhali, ako našu sťažnosť prešetrili, tak oni ani nevedeli, že im štátna stavebná inšpekcia niečo k prešetreniu poslala a ani nevedeli, kde ju majú hľadať. No napokon po dlhom hľadaní ju našli. Výsledok prešetrenia bol, že nemajú kompetenciu to riešiť a odporučili nás na podriadený orgán, ktorý celý problém zapríčinil .
Odpovedať
@hedviga presne ako aj u nás ...mestský stavebný úrad má vraj riešiť sťažnosť sám na seba....
Odpovedať
aja97 už vidím a aj sme sa presvedčili, ako Spoločný stavebný úrad v Trenčíne rieši problémy, ktoré zapríčinili sami svojím rozhodnutím. S takou ignoráciou, ako na tomto úrade som sa nestretla. Ich jediná veta na ktorú sa zmôžu je : môžete sa sťažovať máte na to právo. Som strašne zvedavá, ktorí referenti z úradu budú k 1.1.2012 prepustení. Pevne verím, že medzi nimi budú aj tí, čo sme mali s nimi do činenie, lebo jednať s nimi bol otras a hrôza.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
NZ
Odpovedať
Profilova fotka
@luxoluxoluxo no dost hlupa otazka nemyslis?sondujes kde je urad najhorsi a potom co?naco ti to budel?ved zivot je tak kraaaaasny.............. :-) :-) :-) budes stavat tam kde je urad najlepsi????? vsade sa najdu aj slusni ludia aj ti arogantni.ale TY TO NEZMENIS a blava je blava .pod na vychod.... :-o :-o :-o
Odpovedať
Prečo okresný?? Však každá obec a mesto má svoj stavebný úrad predsa ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?