Krajský pamiatkový úrad - oznámenie o výkope

Zdravím, je potrebné oznámiť krajskému pamiatkovemu že sa idú realizovať výkopové práce ?
Odpovedať
Ak to mali v požiadavke tak áno. Najskôr to začína v stavebnom povolení, odtiaľ sa všetko odvíja ďalej. My aj sused sme oznamovali, pamiatkár prišiel na miesto výstavby.
Odpovedať
Ja som im poslal list doporucene. Nikto vsak nikdy neprisiel.
Odpovedať
@simonka2261 ako viete ze tam bol?on vam dal dopredu vediet ze pride?
Odpovedať
@bigjamajko ked im to zajtra poslem a v sobotu zacneme kopat ? To ie asi problem zee
Odpovedať
Asi hej. Tusim chceli vediet 2 tyzdne vopred. Pozri do ich vyjadrenia v stavebnom povoleni.
Odpovedať
@kundiboo žeby sme ho osobne videli? Stavebný úrad dal požiadavku na krajský pamiatkový úrad a pamiatkári si vyžiadali náš termín výkopových prác, kde sme im niekoľko dní vopred zatelefonovali. V deň prác prišiel pán s detektorom kovov a prehľadával výkop. To bol náš prípad
Odpovedať
Profilova fotka
My sme museli hlasit vykopove prace 2 tyzdne pred zacatim jednak na stavebny, jednak na KPU. Telefonicky sme si dohodli termín obhliadky a za nasej prítomnosti bol spisany zaznam z obhliadky vykopov aj vykopanej hliny +podpisany pritomnymi osobami. Rovnako nam bol podpisany a zaslany e-mailom suhlas, ze mozeme pokračovať v stavbe.. Sucast bola fotodokumentacia vykopov.
Odpovedať
my sme mali tiez v poziadavke ze mame dat vediet im z výkopami ale len 3 pracovne dni pred zacatim ...naštastie nikto neprisiel :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
My sme to v stanovisku od KPU mali, a to s dvojtyzdnovym predstihom, aj sme to dodržali, ale dostali sme odkaz, ze mame nechať výkop otvorený, kým sa na to NIEKEDY prídu pozrieť.. stretli ste sa s niečím takým? Čakali by ste?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte... Konečne nám dali stavebné povolenie so stavbárom sme dohodnutí na tom že začneme hneď ako sa bude dať... KPÚ si stanovil že máme písomne ohlásiť začiatok výkopových prác... A teraz otázka znie ako by ste poriešili pamiatkárov, keď nevieme kedy počasie dovolí?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?