Kolaudacia novostavby

Profilova fotka
Dobry den prajem,chcem sa informovat,kupujeme novostavbu domu cez realitnu kancelariu a bolo nam povedane ze kolaudacia je uz v nasom rezime,ze oni nam dolozia vsetky papiere ale vybavit si to uz musime sami...je to v poriadku prosim Vas? nemusime sa toho obavat ze moze nastat nejaky problem?
Odpovedať
1
2
Urcite moze nastat nejaky problem, ja by som sa toho veru obaval.
Odpovedať
@mojamica Myslis, ze by to predavali (tipujem, ze pod cenu) keby sa to dalo skolaudovat? To by som nekupil ani od vlastneho brata! Je to macka vo vreci, ruky prec..
Odpovedať
@mojamica skocte na prislusny stavebny urad a spytajte sa, co je tam za problem.
Odpovedať
Nechapem preco ju strasite. Aj my teraz kupujeme novostavbu - holodom a tiez budeme kolaudovat uz my. Teda ak je to holodom, tak by som sa nebala. Nemohli kolaudovat bez sanity a pod. Ak je vsak uz vsetko hotove, tak by som asi trvala na tom, nech skolaudovat daju povodni majitelia.
Odpovedať
@elliottka pytala sa, ci moze nastat nejaky problem... a na to existuje jedina odpoved - moze. Ako pisal @matorado, je to macka vo vreci. Mala by sa popytat, v akom je to stave.
Odpovedať
My sme dom nevideli ani papiere k domu k stavebnemu povoleniu ani ku kolaudacii - nevieme ci moze ci nemoze nastat problem. Ktovie ake podmienky v SP su zapisane a ake su slpnene.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vsetkym zucastnenym...tak dom bude do dvoch mesiacov kompletne dokonceny -sanita,podlahy,dlazba proste komplet bez kuchyne a krbu.Realitak nam tvrdi ze nieje sa coho obavat,ze komplet dokumentaciu nam k SP dodaju,len uz si to mame poziadat sami...takze teraz vobec nevieme ako dlho to ete moze trvat a kedy by sme mohli planovat stahovanie..Do 30.10 nam maju dom odovzdat....prosim Vas kedy mozem pocitat so stahovanim? dost nam to teda suri,pretoze sme v podnajme...
Odpovedať
Profilova fotka
@mojamica pardon ku KOLAUDACII tam malo byt...
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado dom nieje vobec predavany pod cenu...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan napriklad aky problem prosim ta? sme s manzelom laici....
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan akoze co v akom je stave prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nam vobec ziadne papiere zatial neukazali....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Stahovat sa mozete hned ako bude dom Vas. Nemusi byt skolaudovany. To ci pri kolaudacii budu-nebudu poblemy, ti tu nik nepovie,nema to odkial vediet. Zasa ak je dom postaveny podla projektu a su splnene nalezitosti SP, pripojenie na siete, skolaudovane siete,cesta.......nemal by byt problem skolaudovat, nejake malickosti ak ti vytknu opravis neskor a hotovo. Hlavne aby ti siete a cesta boli OK, to byva kamen urazu dnes pri novostavbach.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska podla zakona sa tam stahovat nesmie.
Odpovedať
@majkoj jasne ze nesmie, ale hlavu jej neodtrhne nik ak sa nastahuje a hned poziada o kolaudaciu. Ludia kolauduju po 10 rokoch byvania.
Odpovedať
@mojamica Chod na prislusny stavebny urad ktory bude kolaudovat a vyziadaj si co budu potrebovat ku kolaudacii. Ziadaj energeticky certifikat,revizie (plyn,elektrina,komin,hromozvod), potvrdenie o tesnosti zumpy (ak nie je kanalizacia),tlakova skuska na vodovodny rozvod, potvrdenie o odvoze odpadu vziknuteho pri stavbe,stavebne povolenie a komplet stavebnu dokumentaciu (projekt,stavebny dennik....atd)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to silne zavisi od suseda :). Ak to niekto oznami, urad musi konat.
Odpovedať
@majkoj moze konat napomenutim. Ak by som nemala kde byvat, kaslem na par dni do kolaudacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomino9 tieto vsetky doklady co uvadzas mam pytat od predavajucich? su povinny mi ich dat?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska tak to by si ma teda potesila,kebyze sa mozme hned v novembri stahovat a zaroven poziadat o kolaudaciu...a je mozne aj take nieco ze dom mi vobec neskolauduju? nikdy me s muzom v dome nebyvali...mozno su to smiesne otazky ale fakt sa nerozumieme,,,
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska my mozme este byt v podnajme kym potrebujeme,no ale 500€ mesacne je dost...takze cim skor by sme chceli byvat...
Odpovedať
Profilova fotka
@mojamica podla toho ako definujes povinnost. Povinni nie su, rovnako ani ty nie si povinna to kupit bez nich. Urcite by som to bez papierov nekupoval, rychlo sa da zarobit na skaredy problem. Musi tam byt problem, pretoze ak su papiere, skolaudovat sa da rychlo. Dom bez kolaudacie straca na hodnote. Na to aby kupujuci ozelel nejaku sumu, musi byt dovod.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj nestras ma pretoze sme uz dali zalohu 10 000€
Odpovedať
@mojamica neviem, kolki su tu na to odbornici, ale ja som skolaudoval, ani som o tom nevedel. Stacilo, ze to mala na starosti spravna osoba. Ale vsetky podklady a stavba boli v sulade s povolenim, samozrejme. Treba vypytat vsetky podklady, revizne spravy, projekt a geometricky plan, a kym vyplatis vsetko za dom, preverit na stavebnom urade celu stavbu. Skolaudovat sa da skoro vsetko, cim nechcem povedat, ze je idealne kupovat pred kolaudaciou. Je to nestandardne, ale nemusi byt za tym nic. Developer sa jednoducho rad zbavi tejto povinnosti, aj nakladov s tym spojenych. Na mna developer prepisal prava stavebnika a skolaudoval dom na moje meno. No problem.
Odpovedať
Ak nesplnis zavazne veci neskolaudujes, to su napr. tie siete,ale to ak nezdokladujes dopredu ani ti nevypisu kolaudacne konanie. Neboj sa toho to nieje veda. Hlavne si dajte do zmluvy, ze ak sa vyskytne pri kolaudacii problem vyplyvajuci zo stavby,alebo nedodania podkladov zo strany predavajuceho , mozes odstupit od zmluvy. Na SU si chod vypytat co vsetko ku kolaudacii potrebujes a okontroluj si ci ti daju predavajuci vsetky podklady-kominara, reviziu elektro + bleskozvod........rovno pytaj aj ziadost aby si ju mala pripravenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 dakujem pekne aspon nieco pozitivne :-) takze ak spravne rozumiem vsetky tieto doklady/papiere mam pytat od predavajucich a s nimi ist na stavebny urad v danej obci a preverit ci je tam vsetko ok? a ake naklady myslis? nam bolo povedane ze len 33€ za kolko,nic ine platit nebudeme,...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska super dakujem takto to aj spravim...predtym ako dostanu zbytok penazi...domcek sa nam velmi paci,plne nam vyhovuje,siete tam su urcite to viem,asfaltova cesta pred domom,papiere vraj vsetky maju takze neviem aky este problem by mohol byt...skocim na ten SU a vsetko prezistim....
Odpovedať
tie siete aby boli skolaudovane aj cesta-nielen postavene, ak je to nova stvrt. Ci platili aj geometricky plan,energeticky certifikat - to mas spolu 400E, revizie komina....... to ze nebude krb a je v projekte,moze byt pri kolaudacii problem, nebudes mat jeho reviziu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska fuuuha tak toto som netusila...tak krb tam bude,len my sme ho chceli dat urobit az neskor,nie hned pri stahovani...je tam nanho predpriprava urobena iba.. cize tie siete a cesta uz musia byt skolaudovane?
Odpovedať
@mojamica staci revizia komina, ani ja som nemal krb hotovy
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?