Kedy sa treba odhlásiť z predaného bytu?

Zaujímalo by ma, ako máme postupovať, keď chceme podpísať nájomnú zmluvu. Predali sme byt, ale naďalej v ňom chceme niekoľko mesiacov bývať. Nový majiteľ sa kedy stáva vlastníkom? keď nám príde poštou nové LV? a odkedy sa máme odhlásiť na SBD, v elektrárňach? A máme sa aj odhlásiť na MÚ z trvalého pobytu a prihlásiť sa tam na prechodný? Dakujem.
Odpovedať
Vlastníctvo sa nadobúda vkladom do KN. Ak tam chcete ostať bývať, musíte mať nájomnú zmluvu, ináč vás vlastník môže vyhodiť.
Odpovedať
Profilova fotka
to ikon: a nedohodli ste si v kúpnej zmluve ako dlho tam môžte ostať?
Odpovedať
asi som to zle napísala. Máme samozrejme dohodnuté s novým vlastníkom, že tam ostaneme aj naďalej bývať a spisujeme o tom aj nájomnú zmluvu. Takže kedy sa treba poodhlasovať a tak ďalej?
Odpovedať
to ikon: Ahoj, novy majitel sa stava vlastnikom, ked je na LV zapisane uz jeho meno ako o majitelovi nadobudnutej nehnut., my sme teraz kupili garsonku, vklad na KN mame uspesne za sebou, uz sa len caka kedy nam pride LV domov. Trosku sme to mali komplikovanejsie nakolko sme kupovali byt a bol zabremeneny, ale to je ina story. Zalezi na tom, ci ste si dali urychleny vklad, ale bezny.. zrejme ten bezny.. takze lehota je do 30dni, alebo okolo 3O dni. Z trvaleho pobytu sa odhlasovat nemusis, ten tam mozes mat i ked si tam v podnajme. A co sa tyka SBD, nechcem Ti zle poradit, ale my budeme odhlasovat az ked budeme mat v rukach LV. A nasledne nato odhlasit elekr., vodar. .... Takze tak..... dufam, ze som ti aspon trosku pomohla. papa
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
dakujem za radu, aj mne sa to zide :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?