Kedy platit dan z predaja

Zdravim, chcem sa opytat ak som predal pozemok v tomto roku 2016, kedy platit dan z predaja. Predpokladam ze az v roku 2017. Dakujem Peter
Odpovedať
@peterpo a ? rokov si vlastnil pozemok?
Odpovedať
@peterpo Ale ked si ty predal svoj podzemok tak dan z nehnutelnosti ty neplatis ale ten komu si ho predal.Ak si ho vlastnil viac ako 5rokov tak ty uz nemusis ale kupec si to zaplati.
Odpovedať
@petka456 ????? :-)
Odpovedať
@marta2610 Co si my to odpisala:Ci sa mylim.Ale asi nie ak vies viac tak napis a budem aj ja mudrejsia.Lebo ja spm ties predala a kupujuci si bude uz na rok sam dan platit.Ja uz s tym nemam nic ked som si to predala.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale myslim ze vy myslite obe inu dan ved dan z nehnutelnosti normalne co sa plati mestskemu alebo obecnemu uradu uz plati za 2017 novy majitel ten stary majitel este za rok 2016. Ale on sa pyta na dan z predaja to je nieco ine. A kedy si predaval ten pozemok v ktorom mesiaci? niekedy teraz ku koncu roka alebo ako?
Odpovedať
@pesoso presne tak on sa pýta na daň z predaja. @petka456
Odpovedať
Skus tuto: http://www.sora.sk/platenie-dane-pri-... mozno najdes odpoved
Odpovedať
@peterpo tu máš presné informácie https://www.financnasprava.sk/sk/obca... :-)
Odpovedať
Tak, tak ako pise pesoso, ide mi o dan z predaja nehnutelnosti /z rozdielu medzi kupnou a predajnou cenou/, pozemok som vlastnil menej ako 5 rokov predany bol tohto roku v juni. Zaplatit by som mal do konca marca 2017 alebo nie?.
Odpovedať
@peterpo podla mna ak si danny majetok vlastnil menej ako 5 rokov dan pri predaji platiš,aspon tak to bolo ;-)
Odpovedať
@peterpo Uvediete v daňovom priznaní za rok 2016, štandardná lehota na jeho podanie je do konca marca2017, dovtedy je daň aj splatná.
Odpovedať
Profilova fotka
Viete mi prosim poradit?minuly rok sme predali byt,ktory sme vlastnili 3roky.byt sme predali za nizsiu sumu ako sme ho kupili..musime podat danove priznanie? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzanat https://www.financnasprava.sk/sk/kont...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?