Kde zoženiem technicko - stavebnú dokumentíciu od bytového domu v Bratislave?

Spravca ju nema, lebo od roku 1990 (vraj) doslo k vystriedaniu viacerych spravcov a ziadna dokumentacia sa im do ich spravy nedostala. Bol som odkazany na Archiv hlavneho mesta (Markova 1) http://www.minv.sk/?archiv-hlavneho-m... Mate niekto podobnu skusenost? Podarilo sa vam dopatrat k technicko-stavebnej dokumentacii od bytoveho domu? (napriklad ako podklad k stavebnemu posudku pre statika).
Odpovedať
Myslis ze potrebujes podorys, aby si vedel ktore steny su nosne a ktore nie? Je to panelovy dom?
Odpovedať
do googla sk si zadaj slovne spojenie ,,typy panelovych domov,, a hned prvy odkaz ti vyhodi PDF dokument ,,Zasahy do nosnych konstrukcii panelovych bytovych domov,, kde su vsetky typy panelakov na SK. Prelistuj a urcite najdes ten svoj.
Odpovedať
@vankusik29 Podoris mam. Nosne a nenosne stavebne prvky poznam. Stavebnu dokumentaciu zhanam lebo ma zaujima typ konstrukcie domu. Aby statik vedel zistit konkretne parametre napriklad u stropnych dosiek, ake su hruhe aka je v nich vystuz a potom mohol vypocitat rozne nosnosti a pod... Ide o tehlovy dom s zelezobetonovu nosnou konstrukciou z konca 50tych, zaciatku 60tych rokov. (priklad: Ukrajinska 6, Sibirska 22, Ljubljanska 8).
Odpovedať
@vankusik29 Dakujem za link na dokument. Naozaj zaujimave citanie. Keby existovalo nieco take aj pre nepanelove domy...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?