Kataster - správneho poplatku

Ahoj Strecháči, idem si po radu, dňa 16.11.2016, sme požiadali o vklad na kataster, do včerajšieho dňa to bolo v štádiu vklad/zápis povolený,rozhodnutie že vklad/zápis povolený bol 15.12.2016, čo som sa informovala 30.12. telefonicky,ale keďže kompetentné osoby mali dovolenku zápis nebol vykonaný. Po tisícom telefonáte som sa konečne dovolala včera a nakoniec sa to zapísalo včera a poobede sa preto išlo. Mám nárok žiadať o vrátenie správneho poplatku??? má niekto k dipozícii nejaký vzor ? nejaká skúsenosť? Prosím IP. Ďakujem Vám
Odpovedať
@katylia dlhsou dobou vkladu vam nevznika narok na vratenie spravneho poplatku. V podstate ste to stihli v super case, niekedy trva zavkladovanie aj niekolko mesiacov, aj bez zjavnej chyby v navrhu na vklad..
Odpovedať
@stowasser lebo som volala sa veducou oddelenia a povedala mi k tomu ked som jej oznámila že budem žiadať o vrátenie správneho poplatku, že mám na to právo, akým odôvodnením by ma mohli "zrušiť"...?
Odpovedať
Profilova fotka
@katylia bez urážky, nešpekulujte, termín stihli. Platí to, čo je na papieri, t.j. 15.12., mali ste tam stáť pri dverách a prevziať si to. (že ste o tom nevedeli, nie je ich chyba)
Odpovedať
@jan45 tam nejde o to, že sme o tom nevedeli, ale o to, že to tam nemal kto zapísať, keďže zapisovateľky mali dovolenku.. ]-( ... rozhodnutie na vklad a zápis bol 15.12.2016..neviem ako je to v iných firmách, ale mňa taktiež z práce neuvolnia ked je návalová robota.. a je potrebné spracovať dokumenty.... ale je to už jedno máme to v rukách len to naštve človeka, že keď niečo s oneskorením niečo zaplatí, nebodaj sa pozabudne.. tak, už sa to rieši..zo strany štátnych orgánov sa všetko môže ale obyčajný človek nedodrží nejakú lehotu, tak už ho naháňajú...
Odpovedať
Profilova fotka
@katylia to ste ešte nevideli iné kroky, (napr. keby po Vásl vložil na Vašu parcelu vklad niekto iný a zapísali ho tiež, môže o tom rozhodnúť len súd na Vaše náklady.)
Odpovedať
@jan45 ježiši kriste, však áno v našom štáte je všetko možné..:)
Odpovedať
Dalsi co si hlada dovod aby mal zlavu alebo najlepsie vsetko zadarmo.
Odpovedať
@matoztt nemám problém zaplatiť, ide tu čisto o princíp... 66 eur má z biedy nevytrhne, niekto musí dodržiavať lehoty a niekto nie.. niekomu asi na nejaké veci aj nadväzujú termíny...keď je niečo stanovené zákonom, tak by sme to mali dodržiavať všetci nie??.. nielen obyčajní obyvatelia ale taktiež aj opačná strana..
Odpovedať
Profilova fotka
@katylia neodpovedáte mne, ale súhlasím, je to o zodpovednosti a ešte aj za plat. Pred 40-imi rokmi v CH musel mať úradník kauciu, keď urobil chybu, zaplatila sa z jeho kaucie, nie zo spoločných peňazí. Keď živnostník, ktorý nemá za seba náhradu nedodrží termín, stíhajú ho.
Odpovedať
co tak mat dobry pocit z toho ze niekto si uzil dovolenku s rodinou lebo mal chapaveho sefa, nam stalo tiez ze zapis sa mal vykonat do 22.12, 23.12 sme ostali posledny visiet ako nespracovany, doslo na nas rad az po sviatkoch, co uz stava sa, svet sa nezrutil
Odpovedať
@katylia S tymto principom sa treba zmierit. tu to uz inak nebude. Ja som sa teraz vratil, bol som pre obciansky a ako kazdy statutar, ktoreho stat donutil vybavit obciansky s cipom som to musel absolvovat. Pytam sa ochotnej osoby za oknom kde kupim citacku. vynadala mi a medzitym mi hovori ze to davaju len elektronickemu podpisu. tak som ho chcel aktivovat, lebo skor ci neskor to budem potrebovat. a zase len urazky a posmesne reci s koleginou oproti. Mam dost tychto nasich uradov, mna tu uz nic neprekvapi. Tymto pozdravujem kuceravu blondinu na obcianskych v TT, prajem vela uspechov za tym spotenym sklom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matoztt to ste nemali písať sem, ale jej nadriadenému. Možno bez účinku, ale keby sme všetci chceli rešpektovať nejaké pravidlá a žiadať ich dodržiavanie, možno by sme sa k nejakému systému dopracovali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 praveze by to bolo bez ucinku... oni si kryju chrbat navzajom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?