Kataster - kedy prepisu LV na mna?

Kedy uvidim na katasterportali zmenu majitela domu? Predavajuci uz peniaze ma, tie banka uvolnila az po prepise na katastri. Je to 10 dni a na katastralnom vidim ako vlastnika povodneho majitela. Vy ste sa po kupe kedy videli ako novy vlastnik?
Odpovedať
@elliottka Ahoj kludne 6-8 týždňov. Nijak to neurychlis je to na počte kav denne daného uradnika 😄. Chce to trpezlivosť.
Odpovedať
pokial nemate zrychleny vklad tak oficialne 30 dni maju na prepis, po tomto termine uz len otravovat dokolecka ine paky asi nemate, u nas stihli 30dni zatial vzdy
Odpovedať
@babulina toto sme uz spravili, platili sme za zrychelny prepis, mna zaujima to, kedy to budem vidiet ja na katastralnej mape, ked si ju hocikedy otvorim cez net. Papierovo to uz je prepisane na nas. Neviem, ci mi rozumiete. @17juraj17
Odpovedať
Profilova fotka
60 dni na to majú :-) nám už byt dokončujú po prerábke a LV ešte nemáme :-)
Odpovedať
@katusiatko88 a vam to kedy papierovo spravili? Aj my uz dokoncujeme a cez vikend sa stahujeme, len toto by som tiez rada videla na poriadku. Banka vravela, ze do 2mesiacov to musi dat kataster na poriadok, aby ked sa aj banka pozrie, tak tam musi vidiet nas.
Odpovedať
Profilova fotka
@elliottka Banka vravela do 2 mesiacov @katusiatko88 napisala 60 dni 2 mesiace = 60 dni, este je nieco nejasnme ? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@elliottka a ako vieš že to je papierovo už prepísané na Vás? Ak si otvoríš aktuálny LV cez net, tak tam vidíš kedy je aktualizovaný - napr. môj teraz otvorený LV má dátum vyhotovenia 22.09.2015 a aktualizácia katastrálneho portálu je tam 21.09.2015. Takže ak nenapíšeš presné dátumy kedy si dala vklad do katastra, kedy ubehlo tých 10dní a kedy presne si to pozerala na nete, že to tam ešte nie je tvoje, tak ti tu asi neporadí nikto.
Odpovedať
@elliottka Ano ja som to pochopil 😊 Ale vklada to tam jednoprsty úradník so zlomeným zapastim. A ten ich portal nie je žiadna vesmirna technologia tak to proste trvá. Ono dôležité v tomto state sú stále ešte papiere a portal ma len informatívny charakter. Takže naporiadku to mas len o tom ešte nikto okrem zmluvnych strán nevie 😄
Odpovedať
@elliottka Jediný puxo ťa pochopil. Stránka katasterportál.sk sa neaktualizuje každý deň. Niekedy trvá pár dní, kým sa údaje na portáli zmenia. Ale bude to asi len rozdiel pár dní. Ak máš spisové číslo (mal by si ho mať napísané na kópii návrhu na vklad - ten papier, čo ti potvrdili), tak si stav vybavenia môžeš pozrieť tiež na portáli - či už to je povolené alebo či už bol urobený aj vklad. Ak nevieš to číslo, tak na LV, kde je ešte nemo pôvodného majiteľa, je plomba červeným písmom a tam je informácia o čísle konania. Možno predávajúci bol na katastri včera osobne a má už aktuálny výpis. A možno mu banka vyplatila na základe potvrdeného návrhu na vklad a plomby na LV.
Odpovedať
ja som bola vcera na katastri, a dnes uz mam vyznacenu plombu. asi zalezi od uradnika, ako aktualizuju online stranku... ak si chcete byt isti, tak si chodte pre original LV.
Odpovedať
@chrobak7 nekecaj, kapor sa aktualizuje kazdy den, pokial nemaju nejaky vypadok... na stranke je vzdy oznam, kedy bola vykonavana posledna aktualizacia.
Odpovedať
Chrobak7 - dobrá odpoveď :) Ak banka uvoľnila peniaze až po prepise - čiže po povolení vkladu - mala by si byť už zapísaná na liste vlastníctva už ako nová vlastníčka. (Väčšinou je však pravidlom, že banka pustí peniaze už na základe podaného vkladu na kataster, vtedy je nutné čakať na povolenie vkladu, čo trvá podľa zákona 30 dní, alebo pri zrýchlenom vklade 15 dní). Ak ešte stále nie si, pozri si, ako ti poradil aj Chrobak7 - číslo vkladu Včíslo/2015 na liste vlastníctva (červeným), príp. mi napíš, pozriem to ja. Katasterportál sa aktualizuje skutočne takmer každý deň :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slemi_sro cislo vkladu som uz nasla, je tam len " Stav podania: under proceeding" Podane to bolo 4.9 zrychlene za 266e. Pockam asi este do konca mesiaca a ked sa tam nic nezmeni, tak tam skocim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?