Kataster - blokovanie vkladu inym navrhom

Ahojte, potreboval by som poradit k problemu: Mal som byt v bytovom dome, pod ktorym pozemok vlastnilo mesto. To sa rozhodlo, ze ho preda majitelom za symbolicku sumu a tak sa dopracovalo v roku 2015 k navrhu na vklad. Vtedy zacalo opakovane vracanie navrhu pre chyby, oprava mestom, znova bolo nieco zle... kolko krat to uz prebehlo neviem, ale v roku 2016 som byt predal a kedze moj navrh na vklad (prevod na noveho majitela) bol po mestskom navrhu, tak musim cakat. Za chvilu to bude rok od predaja a stale moj vklad v podstate blokuje neschopnost niekoho ineho. Je nejaka moznost vyriesit to? Ma mesto nejaku povinnost opravit svoj vklad do XX dni, alebo moze kludne opravit za rok a kym sa to nevyriesi, tak vsetci majitelia dotknutych bytov nevybavia na katastri nic?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ je katastrálne konanie prerušené, tak v rozhodnutí, ktoré sa pošle všetkým stranám, je napísané dokedy treba opraviť. Spravidla to býva 30 dní. Ak sa oprava dovtedy neurobí, konanie je zastavené. Teda treba začať všetko odznovu. Čo je príčinou viac chýb, prečo ich kataster nevymenuje všetky naraz a takto to naťahuje?
Odpovedať
Tak sa to prave zazracne vyriesilo... ale neviem ako by to dopadlo, keby celu vec za mna pravidelne niekto neurgoval. Inak sa to vraj tahalo uz 6 rokov, len to bolo asi zastavene, lebo cislo problematickeho navrhu na vklad bolo teraz az z 2015. Nakoniec mozem byt rad, ze som zazil problem 1 rok a nie 4 :-| A dakujem za odpoved, prave cez nejaku lehotu na opravu som to chcel zacat riesit, lebo neverim, ze to za tie roky naozaj kazdych 30 dni putovalo na opravu / bolo opravene.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?