Ideme stavať dom. Aké žiadosti potrebujeme?

S manželom sme sa rozhodli pre stavbu domu, pozemok máme, plán domčeka tiež. Ako pokračovať ďalej, kde najskôr treba zájsť a a aké žiadosťi poslať?
Odpovedať
Napríklad: http://bit.ly/1hChnwD
Odpovedať
Profilova fotka
žiadosť o hypoteku...:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Prosim vas, vie niekto poradit? Na jar by sme chceli svojpomocne stavat, ale vraj od 01.01 ma platit novy stavebny zakon, ze uz stavanie svojpomocne bude trochu problem, koli kolaudacii... Vie mi to prosim niekto vysvetlit, co by to pre nas znamenalo? Dakujem.
Odpovedať
vyjadrenia inzinierskych sieti - SPP - dist, SSE (VSE, ZSE) - distr, telekom, energotel, vodari - kade vedu ing. siete, (cca 30dni) projekt plynu, elektriky, (zumpa, studna) - ak nie je kanalizacia,(cca 10 dni), projekt domu - napojenie na ing siete a umiestnenie na pozemku (cca5 dni) vyjadrenie elektikarov (30 dni) a plynarov (3 mesiace) k projektu, cakanie na zmluvu od plynarov (30 dni) , zaväzne stanovisko mesta (30 dni), povolenie vjazdu (mesto), vyjadrenie ŽP, vyňatie z podneho fondu. Mozno sa ti nieco podari vybavit aj skor. Ak som na nieco zabudla, tak sa ospravedlnujem.
Odpovedať
A prosim vas, ak svagrovi zostalo par kvadrov a my by sme ich pouzili na stavbe... Nebudeme mat od toho doklad vraj bude pri kolaudacii potrebne predlozit vsetky doklady o kupe mat.mat, pripadne vykonanych pracach....to ako nebude moct pomahat zadarmo? Budem musiet mat doklad, ze mi to niekto staval?? Dufam, ze som sa ako tak spravne vyjadrila...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali pozemok v extraviláne, povolenie sme už dostali, ale okrem fary sme snáď boli všade :D
Odpovedať
Uplne vsetko vam povedia na stavebnom urade. Chodte tam a opytajte sa. Aby ste niekde nepisali zbytocne, lebo to vsetko stoji €€€.
Odpovedať
Dakujem za radu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?