Fond oprav

Profilova fotka
Dobry den, rada by som sa poradila, co vsetko sa hradi z fondu oprav. Platime okolo 70 eur iba za fond oprav. mne sa to zda troska moc.. aj ked nas panelak pred niekolkymi rokmi presiel zateplenim mna by zaujimalo ci ako novi majitelia jedneho z bytov v tomto panelaku mame narok na informaciu napr. aky vysoky uver sa bral na zateplenie, kolko je uz vyplatene a kolko sa este ma vyplatit... nas spravca nie je dvakrat prijemny ale mna by tieto informacie aj celkom zaujimali. Za teplu vodu platime 25eur a za studenu 11 eur mesacne. Ak som sa pytala kolko stoji 1 m3 vody tak ma odbil odpovedou, ze studena voda sa v auguste chodi merat a potom sa to vyrata presne podla skutocnosti ale ze teplu vodu nikto netusi kolko stoji tak to ma dost zarazilo. A napriklad pytala som sa ho na menovky na schranku a povedal mi, ze to zabezpecuje on ako spravca a aby som mu napisala do mailu ako si to zelam mat napisane, po mesiaci mi volal, ze ma pre mna menovky a ze to bude stat 7eur co ma troska zarazilo, lebo som si myslela, ze to ide z fondu oprav ale ze to nie lebo je to moje sukromne, ok beriem, lenze meno na menovke mam skomolene povedal, ze mi to moze vziat naspat na prerobenie ale za dalsich 7eur .. tak som povedala, ze dakujem, ze radsej si to dam spravit sama..Nikdy predtym som v panelaku nebyvala ale celkom by ma zaujimalo na ake informacie ako majitelka mam pravo. V byte byvame momentalne dvaja. a dakujem Vam za Vase rady.
Odpovedať
ako majitelka bytu mate pravo na vsetky informacie ohladom uhrad za sluzby aj uhrad z FO. Pokial je v bytovom dome ziradene Spolocenstvo vlastnikov, tak vsetky informacie by mal vediet predseda Spolocenstva. V opacnom pripade sa objednajte u spravcu v uradnych hodinach a ten je Vam povinny zodpovedat vsetky Vase otazky ohladom uhrad faktur a splatok uveru. Ved vy mu mesacne platite za spravu domu, takze v tomto smere by nemal byt ziadny problem. Tieto informacie su bezplatne. Mam s tym trochu skusenost, robila som niekolko rokov predsednicku Spoločenstva.
Odpovedať
@janka334 Ak robí správca toto všetko tak ako ste popísali, tak ho čím skôr vymente... Pokiaľ sa z tých 70€ ešte spláca úver, tak beriem, ináč je to celkom dosť. Teplá, studená voda, teplo na kúrenie, smeti, zimná údržba, výťahy, spoločná elektrina, upratovačka... to všetko sa platí v tzv. "bytnom" - mimo fondu opráv. Voda nestojí nič, voda je zadarmo - platíme za jej distribúciu ;-) , cca 1€ za m3 a zhruba toľko isto za jej odvedenie do kanalizácie, koľko kde stojí teplá voda neviem, niekde majú rátanú ako studenú plus teplo na jej ohrev - správca všetko vie, treba doňho tvrdo, na všetky tieto informácie máte právo...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem Vam naozaj velmi pekne za odpovede. Velmi si to vazim, urcite sa budem zaujimat u spravcu a viem s istotou, ze mam pravo na tieto informacie. a ano za distribuciu vody platia aj nasi v dome 1€ za m3 dufam, ze sa postupne rozkukame aj zoznamime so susedmi a prideme snad aj k dalsimi informaciami co a ako v nasom bytovom dome funguje :)
Odpovedať
informacie o pohybe penazi z uctu je povinny poskytnut spravcabytov- dvovernik blokovy ak nepomoze --priamo na spolocnost sa treba obratit nie zastupcov vlastnikov ono to zavana pechtle -mechtle studenavzjde cca 3.5 e za kubik a teplacca 12e vcetne stocneho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?