Energeticky certifikat ku kolaudacii

Kde ste si dali robit energeticky certifikat ku kolaudacii v okrese Partizanske? Je lepsie dat ho robit firme alebo niekomu sukromne ? Vdaka za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 Neviem, či sa vyjadrím "exaktne", ale ja som mal v projekte niečo ako výpočet tepelných strát, s ktorým súviselo o.i. aj nadimenzovanie kúrenia. Pokiaľ nemáš katalógový projekt, tak ten človek, čo Ti počítal tepelné straty, Ti spraví aj certifikát. Ak máš katalógový, hodím Ti do IP kontakt na človeka s Prievidze, ktorý sa možno na to dá. ;-)
Odpovedať
v suvislosti s kolaudaciou vas chcem poprosit o info, co vlastne potrebujeme ku kolaudacii? Vraj je od 1.1. 2016 novy stavebny zakon, ktorý prikazuje mať zavedenu rekuperaciu alebo solare. Je to pravda? Nemame ani jedno, ci nam vôbec dom skolauduju. Dakujem vopred za každé info.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoja888 co potrebujes mat ku kolaudacii je vacsinou bodovo napisane na konci stavebneho povolenia. Nie nie je pravda, ze musis mat rekuperaciu, pokial splnis predpisane hranice potreby tepla a primarnej energie. Pre podrobnosti odporucam si precitat aspon jednu z 10 tem co tu v poslednej doby na tuto temu vznikli.
Odpovedať
@majkoj dakujem za info....som na to sama, tak sa nechcem popalit
Odpovedať
energeteticky certifikát vám najlacnejšie vypracujú ak zavoláte na linku SPP . Ja som si dal vypracovať certifikat firme kde sa cena odvíjala od m2. tak ma to stálo 270e až potom som sa dozvedel že SPP mi to vie urobiť za 70e a ich nezaujimajú m2. ale toto ludia velmi nevedia
Odpovedať
Dakujem za tipy.
Odpovedať
@rmisura 270EUR za EC? to ti ho snad zaramovali do zlateho ramu...
Odpovedať
bezna cena je 110-130e za ECB, elektronicke verzie aj za 95
Odpovedať
@rmisura inak, SPP naozaj robia EC, do 500m2 za jednotnu cenu 159EUR: http://www.spp.sk/sk/domacnosti/spp-r...
Odpovedať
@rmisura volala som na SPP a tam mi povedali tiez ze cena je 159 eur do 500m2. Odkial je ta suma 70 euro?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?