Elektrický stĺp na súkromnom pozemku bez nášho vedomia

Dnes nám na pozemku "vyrástol" elektrický betónový stĺp.Nikto nám to vopred neoznámil. Je to bežné?! pred rokmi dala obec zakopať elektrinu (stĺpy zrušili)do zeme, práve kvoli tomu, že rátali s tým, že sa na pozemkoch bude stavať. Pred 2 mesiacmi nám na pozemkoch osadili stĺpy verejného osvetlenia. To by bolo ok, lenže zrazu sa na našom pozemku ocitol takýto betónový stĺp (priamo oproti oknu) a elektrinu chcú evidentne ťahať vzduchom - aj cez náš pozemok, dosť ma to naštvalo, o ničom nám nikto nedal vedieť. Stretol sa niekto už s takýmto niečím? Mám právo sa sťažovať?
Odpovedať
chod naelektrarne ,kym tam nebudu droty
Odpovedať
@mia. ano stažuj sa akym pravom vstupili na vas sukromny pozemok?nam maju prist robit len pripojku ale chcu odomna vopred pisomny suhlas že suhlasim so vstupom robotnikov na pozemok
Odpovedať
@mia. V prvom rade je potrebne zistit na prislusnom stavebnom urade, ci dana stavba ma pravoplatne stavebne povolenie. Ak ano, tak je potrebne overit, akym sposobom boli upovedomeni ucastnici stavebneho konania o zacati stavebneho konania. S najvacsou pravdepodobnostou stavebny urad postupoval podla § 61 ods. 4 zakona 50/1976 Zb (stavebny zakon): (1) Stavebný úrad oznámi začatie stavebného konania dotknutým orgánom štátnej správy, všetkým známym účastníkom a nariadi ústne konanie spojené s miestnym zisťovaním. Súčasne ich upozorní, že svoje námietky môžu uplatniť najneskoršie pri ústnom pojednávaní, inak že sa na ne neprihliadne. Na pripomienky a námietky, ktoré boli alebo mohli byť uplatnené v územnom pojednávaní alebo pri prerokúvaní územného plánu zóny, sa neprihliada. Stavebný úrad oznámi začatie stavebného konania do 7 dní odo dňa, keď je žiadosť o stavebné povolenie úplná. (2) Od miestneho zisťovania, prípadne aj od ústneho pojednávania môže stavebný úrad upustiť, ak sú mu dobre známe pomery staveniska a žiadosť poskytuje dostatočný podklad pre posúdenie navrhovanej stavby. (3) Stavebný úrad oznámi účastníkom začatie stavebného konania najmenej 7 pracovných dní pred konaním miestneho zisťovania prípadne ústneho pojednávania. Ak stavebný úrad upustí od ústneho pojednávania, určí, do kedy môžu účastníci uplatniť námietky, a upozorní ich, že sa na neskoršie podané námietky neprihliadne. (4) Pri líniových stavbách alebo v odôvodnených prípadoch aj pri zvlášť rozsiahlych stavbách, stavbách s veľkým počtom účastníkov konania stavebný úrad upovedomí účastníkov o začatí stavebného konania verejnou vyhláškou najmenej 15 dní pred konaním miestneho zisťovania, prípadne ústneho pojednávania, a ak sa nekoná ústne pojednávanie, pred uplynutím lehoty určenej podľa odseku 3. (5) Pri stavbe jadrového zariadenia alebo objektov osobitnej dôležitosti a ďalších dôležitých objektov1ia) stavebný úrad upovedomí účastníkov o začatí stavebného konania verejnou vyhláškou najmenej 15 dní pred konaním miestneho zisťovania, prípadne ústneho pojednávania, a ak sa nekoná ústne pojednávanie, pred uplynutím lehoty určenej podľa odseku 3. (6) Stavebný úrad upovedomí dotknuté orgány vždy jednotlivo. Tieto orgány sú povinné oznámiť svoje stanovisko v rovnakej lehote, v ktorej môžu uplatniť svoje námietky účastníci konania. Ak niektorý z orgánov štátnej správy potrebuje na riadne posúdenie dlhší čas, predĺži stavebný úrad na jeho žiadosť lehotu pred jej uplynutím. Ak dotknutý orgán v určenej alebo predĺženej lehote neoznámi svoje stanovisko k povoľovanej stavbe, má sa za to, že so stavbou z hľadiska ním sledovaných záujmov súhlasí.
Odpovedať
@vrajmantak @luk25 @dominik_boksansky dakujem vam vemi pekne, zistim, co a ako a dam vediet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?