Elektricke podlahove vykurovanie + rekuperacia

Ahojte. V dome budeme mat elektricku podlahovku, krb nechceme vobec. Ale budeme mat rekuperaciu. Pri kolaudacii nam to uznaju ako alternativny zdroj energie? Alebo musime mat komin :(
Odpovedať
@claudika111 rekuperacia ako alternatíva na kúrenie? To hádam nie :-D Môžte skúsiť klímu, je to vlastne TC a okrem chladenia aj kúri.
Odpovedať
Dostala som info od pana ktory robi revizie na kominy, ze ked vlastne nechceme mat krb, tak nam je naco komin. Ze ked je rekuperacia a el.podlahovka ze to staci.
Odpovedať
Profilova fotka
@claudika111 To sa nedá povedať len tak, či to stačí záleží od konkrétneho prípadu ale v 90-percentách prípadov to nestačí.
Odpovedať
Profilova fotka
Rekuperacia je vetranie (vymena vzduchu) s minimalnymi tepelnymi stratami. Rekuperacia nie je zdroj tepla! Takze sa s rekuperaciou neda vykurovat! Jedine, ze by bol v rekuperacii este externy ohrev vzduchu el. spiralou. Ale je to stale vykurovanie elektrickym prudom. Alternativne vykurovanie je krb, kachle na pelety, plyn, solar atd.
Odpovedať
@claudika111 rekuperácia nie je zdroj energie, len šetrí už vyrobené teplo pri vetraní, komín a krb mať nemusíš, no musíš mať takmer pasívny dom pre kúrenie len elektrinou len 20kW/m2/rok, ak to nedokážeš je krb s komínom, i ked ho nebudeš používať i 9/10 času najlacnejšie riešenie, TC,solár, FW le oveľa drahší zdoj
Odpovedať
@virnik27 odkedy je limitovaný objem vody ohrievaný elektrinou?limit,ked už by mal byť na osobu, nie na plochu domu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?