Dokumentácia k domu - dá sa niekde vyhľadať?

Zdravím, Existuje archív, kde by sa mohli vyskytovať dokumentacia od domu? Zial neviem sa dopátrať k dokumentácii, dom má cca 30 rokov, Bratislava. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebny urad jedine tam by mala byt zlozka k stavebnemu povoleniu alebo info kde je.
Odpovedať
@wolodymyr predpokladam ze na stavebnom urade bol ako na 1.mieste a nic tam nenasiel ... @marcos33 kde si este hladal? dom je tvoj, alebo nie a mas k nemu len udaje z katastra vytiahnute?
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 o co, ze nebol??😀 Navrhujem 6ku piva🤣
Odpovedať
Páni na SÚ som volal okamžite, takže teším sa na pivo 🙂 A beriem iba Pilsner Urquell Povedali mi že na 30 ročné domy to nearchivujú, že majú archív od 2004 cca. Nejaké dokumenty som našiel, ale chýba mi hlavne elektro inštalácia.
Odpovedať
@marcos33 uchovanie dokumentácie stavieb je povinnosťou vlastníka stavby po culú jej životnosť (až do jej zbúrania). Stavebné úrady archivujú 25 rokov a potom komisia rozhodne buď o jej ďalšom archívovaní alebo skartovaní. Na terajších stavebných úradoch (obciach od r. 2004). Do tohto obdobia pred 30 rokmi stavebným úradom bol prísl. Obvodný úrad, odbor výstavby, ktorý spadal pod min. vnútra. Nedávam tomu veľkú nádej, ale skús hľadať a vyžiadať informáciu v Štátnom archíve prísl. podľa územnej príslušnosti. https://www.minv.sk/?statne-archivy Pokiaľ sa ti nepodarí, tak'potom ostáva už len dať vypracovať projektantovi zjednodušenú PD, tzv. pasport stavby.
Odpovedať
@marcos33 nechcem ti brat iluzie ale aj keby si nasiel projektovu dokumentaciu a bol tam aj projekt elektriky, tak skutocnost moze byt uplne ina, lebo 30 rokov dozadu sa drzal projektu malokto (aj teraz sa projektu malokto drzi), obzvalst pri svojpomocnej vystavbe. Neostane ti nic ine, len zohnat detektor kovov a vyhladavat droty a zakreslovat kade vedu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?