Dokončenie staršej nedokončenej stavby

Dobry den, kupil som nedokoncenu novostavbu, ktora uz niekolko rokov stala. Povodny majitelia mi k nej nasli nejaku projektovu dokumentaciu (staru takmer 20 rokov), ktora sa nie uplne zhoduje so skutocnym stavom. Povodne stavebne povolenie sme zatial nenasli. Dom staval otec predavajucich, ktory ale uz zomrel. Otazky: - akym sposobom sa mozem dopracovat k povodnemu stavebnemu povoleniu, ak sa nahodou nenajde a je mozne ho pripadne predlzit a dokoncit takto stavbu? - ak budem potrebovat nove stavebne povolenie, co vsetko bude k nemu potrebovat v pripade, opisanom vyssie? Stavba uz stoji, je zastresena, su na nej okna. Chybaju vchododve dvere, bude potrebne natiahnut do domu vodu, spojit kanalizaciu s obecnou, vymenit okna, pripojit elektriku z vonka a dokoncit ju vo vnutri a terenne upravy okolo domu. Dakujem vam za vase rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@framfield Uz si kupil? Tak to si sa mal asi skor zaujimat o dokumentaciu. Co je na liste vlastnictva? Iba pozemok alebo aj rozostavana stavba?
Odpovedať
@framfield nie som expert, ale aj keby mali povodne povolenie, uz je neplatne. neda sa predlzit. takze podla mojho nazoru bud poziadat o dodatocne povolenie stavby alebo to nejako urobit cez nove povolenie. na podrobnosti by si sa mal asi informovat u konkretneho pracovnika na stavebnom urade - najlepsie nejakeho chapajucejsieho :) a mat jasno cco je v katastri a na liste vlastnictva
Odpovedať
@framfield Kontaktuj stavebny urad. Ak bolo vydane stavebne povolenie, tak je platne. Stavebny urad ma jeho kopiu bez ohladu na to, ake stare je (alebo by mal mat, tazko povedat, ci 20 rokov nie je prilis dlho :-) ). Neplatne stavebne povolenie je iba vtedy, ak to tak urci stavebny urad. Akurat nie je dodrzana lehota na dokoncenie stavby. Pokial je vydane povolenie, dostavas dom podla projektu (ktory tiez maju mat na stavebnom urade) a skolaudujes, mozno s pokutou za nedodrzanie lehoty na stavbu domu. Pokial stavebne povolenie vydane nie je, povedia ti, co mas vsetko dodat, aby ho mohli vydat. Vsetko zalezi na tom, ci bude na stavebnom urade normalny uradnik. Drzim palce.
Odpovedať
Dakujem vam. V LV vlastnictva je iba zastavane plochy a nadvoria, ale uz dali povodny majitelia (dedici) spravit geometricky plan a navrh na vklad rozostavanej stavby do LV. Stavebne povolenie vydane vtedy bolo. Stavali sa dva rovnake domy vedla seba (vedla byva brat povodneho majitela). Pojdem sa teda opytat na stavebny urad, co by mala byt obec, ak to spravne chapem. ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?