Daňové priznanie

Zdravím Vás, chcem sa Vás spýtať, s mm sme kúpili v auguste byt, v septembri nám prišlo rozhodnutie o vlastníctve. No neprihlásili sme sa na dane za odpad a nehnuteľnosť. Spomenuli sme si až teraz. Na stránke mesta píšu, že je to povinnosť do 30 dní od dňa zápisu v KN. Myslíte, že nám dajú nejakú pokutu? či čo máme robiť? P.S. v meste v ktorom je byt, nemáme trvalý pobyt, ale bývame tam :-( Ďakujem za každé rady.
Odpovedať
Zajtra je posledný deň na podanie daňového priznania na daň z nehnuteľnosti. A to sa týka aj teba, keďže ste byt kúpili v r. 2015. Ale nemaj strach, pokutu iste nedostaneš, len to musíš zajtra podať osobne na MÚ, alebo poštou doporučene najneskôr 31.1.2016. Radšej chybné daňové, ako žiadne. Potom ťa vyzvú na opravu. Za odpad sa platí poplatok, nie daň. Informuj sa, je na to odbor na MÚ, ako je to, lebo nepíšeš, či budete byt prenajímať, alebo bude prázdny.
Odpovedať
@oli18 Joj, Ďakujem za radu. idem volať mm. nech tam skočí a podá to. To mám ísť na daňový, či na MsÚ? Lebo čítala som tieto veci na MSÚ. Dá sa to podať aj elektronicky? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sobicatko elektronicky sa nedá, osobne na MsÚ... http://www.modrastrecha.sk/forum/urad...
Odpovedať
@sobicatko Elektronicky sa dá len v niektorých mestách a obciach. Napríklad v našej obci sa nedá tak ja som pekne osobne to doniesla, ešte ma zďobali že čo nemám LV, neviem aký to má zmysel kedže oni si všetko vyhladajú v pc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?