Dan zo stavebneho pozemku po kolaudacii

Nedavno som skolaudoval, mam uz aj pravoplatne kolaudacne rozhodnutie... zaujimalo by ma, ci toto staci dolozit na to, aby som nemusel buduci rok platit vysoku dan za stavebny pozemok?
Odpovedať
potrebujes LV,podla neho sa podava danove prizannie.
Odpovedať
@atlaska aha... tak to si zda sa tento rok este priplatim :\
Odpovedať
@atlaska na tom LV uz musi byt zapisana dokoncena stavba so supisnym cislom? Momentalne mam na LV uvedenu parcelu s rozostavanou stavbou. Neverim, ze by si uradnici na katastri "svihli" a stihli to zapisat uz este rok...
Odpovedať
maju na to 30 dni.
Odpovedať
@joxe maju na to 60 dni, a vies ake su urady... pochybujem, ze by to stihli za normalnych okolnosti a nie teraz, ked budu sviatky :\
Odpovedať
Ked neskusis, nevies. Tieto institucie su fakt nevyspytatelne. Sup.c. sa tam tusim nedava. Inak zmenu musis nahlasit do 30 dni na kataster, maju nato taky zdrap papiera tam,takze aj tak tam musis ist. To uz si to rovno podaj.
Odpovedať
@atlaska na kataster idem dnes, podat ziadost o zapis do KN... nerozumiem celkom, co tam mam este nahlasit, ked uz tam budem?
Odpovedať
@gashtaan tou ziadostou myslim zapis supisneho cisla
Odpovedať
Sorry, nie na katastri, ale tam kde sa podavaju u Vas dane - Vznik a zanik danovej povinnosti sa vola ten papier. Nieje to danove priznanie.
Odpovedať
@atlaska aha :) tak to je jasne, tam sa chystam tiez...
Odpovedať
@gashtaan ano staci dolozit pravoplatne kolaudacne. za stavebny pozemok platis iba v case medzi vydanim stavebneho povolenia a pravoplatnostou kolaudacneho rozhodnutia a je jedno co mas v tej dobe na LV
Odpovedať
Prave som bol na urade, lebo aj my toto riesime, kedze mesto nam nestihne vydat supisne cislo. Staci kolaudacne rozhodnutie a geometrak. Dane sa uz nebudu platit ako za stavebny pozemok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richardptr @joxe super, to rad pocujem, teda citam :)
Odpovedať
@richardptr konecne niekto dostal rozum a urobili nieco pre obcanov.
Odpovedať
@gashtaan @joxe @atlaska Vysokú daň ? a však to vychádza rovnako aj keď už máš skolaudované musíš platiť za televíziu. Minulý rok som platil 53,13 euro daň za stavebný pozemok. Mám rozostavaný dom. Ak by som tam býval a ešte nemal skolaudované telku pozerám zadarmo. Mesačný poplatok za televíziu 4,64 eur za rok 55,64 eur treba platiť po skolaudovaní. Nemám sa teda kam ponáhlať.
Odpovedať
@leilak1 nuz, to je sice pekne, ze u vas je to tak... ale v BA su ceny za stavebny pozemok desatnasobne, tento rok som bol kvoli tomu o 330 EUR chudnobnejsi a to mam len mrnavy 5 arovy pozemok.
Odpovedať
@leilak1 pozeram, ze ty mas pozemok okolo 900m2, tiez by si sa pekne ponahlal s kolaudaciou, keby si namiesto 56 EUR platil 580 :) ...celu televiziu by si mal na salame.
Odpovedať
@gashtaan :-) fúha ... 8-(
Odpovedať
@leilak1 no ja za televiziu platim v byte, ktory este stale vlastnim. Pokial viem, tak sa plati len jeden krat. Ne na nehnutelnost, ale na domacnost.
Odpovedať
@gashtaan um nna je rozdiel "len" 100 eur. Stavebny pozemok by ma stal cca 150 eur, po kolaavdacii cca 50 eur. Ale aj tych 100 eur urcite za to stoji. Nehovorim o 500 :). Inak toto ma kazde mesto inak.
Odpovedať
@joxe jj, kazde mesto to ma inak... u nas zaviedli aj povinny "uplatok" 2000EUR obci pokial chcel clovek dostat stavebne povolenie, nastastie som to stihol este pred touto novinkou.
Odpovedať
tak, ziadost som podal, na rad som sa dostal "uz" za 2 a pol hodiny...
Odpovedať
@leilak1 vet poplatok RTVS platis tam kde byvas a je jedno kde. jasne a kazdy nadava na Blavakov ako si tu ziju a sunky valaju za velke platy. dane vysoke a decka chodia do skol, 20rokov nemalovanych,cez okna im fuci, a cele Slovensko renovuje skoly z eurofondov. Poplatok obci sa u nas plati uz vyse 10rokov.
Odpovedať
@leilak1 :-) to mate pekne. ja minuly rok pred kolaudaciou za 602m2 pri BA 503,-€ a nejake centiky. po kolaudacii necelych 60,- € no a plus RTVS rocne :-D
Odpovedať
@atlaska kto každý nadáva ? neviem o tom ...doma mama platí :-D
Odpovedať
@richardptr kto ti za to moze, ze mas taky obrovsky burzujsky pozemok :)
Odpovedať
@leilak1 citaj niektore diskusi na nete - ako si tu zijeme podla ostatku Slovenska. Jasne mamicka plati a ty neplatis mamicke prispevok na byvanie? Ci stale studujes?
Odpovedať
ja som platil V nr pred dokoncenim 130 eur, po dokonceni platim 45 eur. Na dedinach je to 4 nasobne lacnejsie ako vo velkych mestach.
Odpovedať
Ano, aj v Ziline je sadzba za m2 stavebneho pozemku je 10x vyssia ako 1m2 uz skolaudovanej stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?