Dan z predaja bytu - zlava z kupnej ceny

Ma niekto skusenost? predali sme byt. Zial, ukazali sa skryte zavady a museli sme zaplatit zlavu z kupnej ceny. Prebehlo to ako uplatnenie prav za sposobene zavady-zlava z kupnej ceny. Da sa a akym sposobom toto uviest, uplatnit v danovom, aby to bolo uznane, resp. znizena suma, z ktorej teda dan bude vyplacana? kupujuci nam odmietaju podpisat dodatok o tejto zlave ku kupnej zmluve, ze by to mohla ich banka vnimat ako uverovy podvod, lebo to neprebehlo formou dohody. Ja mam zasa info, ze oni bez ohladu na to, ako to bolo, maju povinnost tuto skutocnost oznamit svojej banke.
Odpovedať
@2veronka7 Zmluva, ktorú ste podpísali a ktorou sa realizoval prevod na katastri je už asi založená na katastri. Cena uvedená v tejto zmluve je platná a je relevantná pre daňový úrad a pre výpočet dane. Možno nejakým dodatkom k zmluve by sa dalo daňovému úradu preukázať, že finálna cena bola nižšia, ale keď omietajú podpísať dodatok, tak to nepreukážeš. Bohužiaľ daň zaplatíš z tej pôvodnej ceny.
Odpovedať
@chrobak7 no odpoved nepotesila, ale vdaka za nu kazdopadne
Odpovedať
@chrobak7 a ano uz je zalozena na katastri. mame komunikaciu s nimi (list, ktory nam zaslali oficialny s toutou poziadavkou a samozrejme vypis z uctu o zaplateni sumy-zlavy)
Odpovedať
@2veronka7 ake skryte zavady tam akoze boli
Odpovedať
@sysell prepac, ale to tu nebudem blizsie uvadzat a ani riesit. zlava bola vyplatena. toto je uz pase
Odpovedať
@2veronka7 Komunikácia nie je preukázateľná. Jediným relevantným dokladom by mohol byť ten dodatok k zmluve, kde by sa zmenil článok o kúpnej cene z dôvodu nejakej zľavy. Ale skús osloviť radšej priamo daňový úrad, či by neakceptovali výnimočne aj iný dôkaz, aby som ťa hneď neodradil.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem. uz som urobila tento krok a skusam sa dopatrat priamo cez danove. vdaka a pekny den prajem
Odpovedať
Profilova fotka
@2veronka7 Da sa a akym sposobom toto uviest, uplatnit v danovom, aby to bolo uznane, resp. znizena suma, z ktorej teda dan bude vyplacana? Pokial to nemas zdokladovane neda... To mala byt podmienka vyplatenia - podpis dodatku. Ony ten byt tiez kupovali a vyplatili na zaklade podpisanej KZ...
Odpovedať
@richard71 vdaka za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?