Daň z nehnuteľnosti - nenahlásená zmena vlastníka

V decembri 2012 mi otec daroval dom s pozemkom, vobec nas nenapadlo podat danove priznanie v ktorom by som uz bola napisana ja, tak nam z obce poslali ako vzdy sek na zaplatenie dane ale stale na otcovo meno. Napadlo ma to az teraz, ci z toho nebudu problemy ked sa to neprehlasilo. Mam si to zmenit na seba alebo to nechat tak? Treba ist na danovy urad alebo na obecny urad a tam to zmenia? Nemam s tym vobec skusenosti. Dakujem za rady
Odpovedať
Profilova fotka
@1katrin1 daňový úrad s tým nemá nič spoločné, choď na obec, podľa mňa je podstatné, že ste to zaplatili, do konca januára by si mala urobiť nové daňove priznanie z nehnuteľností. Sme predsa len ľudia, hádam ťa nezjedia...
Odpovedať
@1katrin1 nahlasit zmenu treba na obecny urad. Kazdopadne - platitel dane z nehnutelnosti moze byt ktokolvek. Nemusi to byt majitel nehnutelnosti, takze ak aj nic nenahlasite, nie je to problem, pokial nemate podlznosti..
Odpovedať
my sme mali pod.situaciu,treba nahlasit zmenu vlastnika na obec.urad
Odpovedať
@maria123 a ked to nahlasim na obecnom tak musim ist este na danovy urad vyplnit danove alebo uz mi len pride sek len s mojim menom od obce?
Odpovedať
@maria123 este doplnim,ze do konca januara,myslim a oni ti vyrubia dan
Odpovedať
@1katrin1 platis obci za nehnutelnost,aspon co ja viem,my tak platime za dom a pozemok,nepodavali sme ziadne danove priznanie
Odpovedať
Profilova fotka
@1katrin1 nie, uz nikam chodit nebudes musiet. Na obecnom urade hned vyplnis tlacivo danoveho priznania ;-)
Odpovedať
ak si na LV uvedena ako majitelka, musis podat danove priznanie. Zalezi aj de byvas, v BA sa podava danove na danovy urad,nie na obecny.
Odpovedať
V decembri 2012 ste spravili zmluvu alebo kataster povolil vklad? Ak áno tak si mala podať na obec daňové priznanie do konca januára 2013. Ak bol vklad povolený až v roku 2013 tak máš čas do piatku tohto týždňa. Potom ti obec zašle šek na zaplatenie.
Odpovedať
Ja som minuly rok nahlasila az vo februari a dostala som pokutu 5 Eur, ale mohlo to byt aj viac. Myslim si, ze pokial to zaplatite, tak mestu je jedno, na koho meno sek prisiel. Ale urcite to chod este tento tyzden prehlasit.
Odpovedať
Profilova fotka
poradite aj mne? v novembri 2013 sme s exmanzelom podpisali dohodu o vyporiadani BSM, byt ostal mne, kataster urobil zmenu na liste vlastnictva az teraz 29. januara...treba mi podat danove priznanie alebo len nahlasit zmenu vlastnika? neviem ako to funguje ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?