Dá sa posunúť stavebná čiara?

Arcitekt,ktorý tvoril územný plán, stanovil na novovytváranej ulici stavebnú čiaru len 3m od cesty.Zdá sa mi to velmi málo,keďže sa má este cesta opravovat a trochu rozširovať.Keď postavím dom tri metre od plota,budem mat všetok bordel z cesty priamo v dome.Toto zdieľajú všetci vlastníci pozemkov a vlastne budúci investori,pretože podľa informácií ,všetci chcú začať stavať tento,poprípade budúci rok.Je to cca 13 budúcich novostavieb. Je nejaká legislatívna cesta,ako túto stavebnú čiaru posunúť aspoň o tri štyri metre?
Odpovedať
niesom si ista no ak je stavebna ciara 3m tak vy nemozete ist blizsie ako 3m od cesty. ale zda sa mi ze dom mozete postavit aj dalej od plotu. ale netusim mozno blbost pisem :-)
Odpovedať
Kdeze....stavebná čiara udáva hranicu stavby...nie plotu.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, mozem stavat dom v zadnej casti pozemku, aj ked susedov dom je v predu? stavebna ciara je 6 metrov od cesty...ale predavajuci developer mi tvrdi, ze stavat mozem na pozemku kde chcem...mne sa to nezda...ked v uzemnom plane obce je ze je stavebna ciara 6 mestrov a nie 6 a viac...dakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?