Čo všetko sa kontroluje počas kolaudácie?

Profilova fotka
Čo všetko musí byť dokončené pred kolaudáciou? Dovolia nám skolaudovať dom, keď budeme mať dokončené iba niektoré miestnosti? (napr. ak na poschodí bude chýbať dlažba, omietky, elektrika, vodoinštalácia, radiátory, ...) Vopred dík za odpoveď, Robo.
Odpovedať
1
2
5
http://www.porada.sk/t54935-kolaudaci... tuto mal niekto podobnú otázku a dokonca sa našiel niekto, kto vedel odpovedať ;-)
Odpovedať
počuli ste už o energetickom certifikáte? od 1.1.2008 ho treba mať pri kolaudácii. Cena je vraj cca 15000,-Sk. Má s tým niekdo skúsenosť?. Lebo ak je to pravda, tak kašleme na kolaudáciu.Ledva sme našetrili na geometrický plán, ale 15000,-Sk na certifikát určite nenáme.
Odpovedať
to: baba74 normálne si ma teda vystrašila s tým energetickým certifikátom, tak som začala pozerať na internete a našla som o tom článok. Skús si ho prečítať: http://hnonline.sk/1-10042830-1753866....
Odpovedať
Profilova fotka
Link je bohuzialneplatny :-S
Odpovedať
davali to par dni dozadu v spravach o tom certifikate http://archiv.markiza.sk/?31337d=26.0... nazov je kolauduju bez energetickeho certifikatu
Odpovedať
http://ekonomika.sme.sk/c/2487099/Pre... http://energetickycertifikat.eu/ toto bude oficialna stranka..zatial tam nic nie je..okrem mailu,kde mozete poziadat o info
Odpovedať
to robo.p: skús si ten link skopírovať bez tej bodky na konci. Ten link je platný, ale keď naň klikneš do prehliadača ti ho vloží aj s bodkou. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
robo no neviem, ci prejdu nedokoncene instalacie, kedze viem, ze pri kolaudácii treba mat urobene schodisko a vsetky zabradlia-ak mate balkony, takze sa mi nezda, ze by nebolo treba mat dokoncene rozvody. no to som ti ale asi moc nepomohla :-(
Odpovedať
Profilova fotka
a podla toho linku, co ste sem dali, tak treba mat aj ten poondiaty certifikat, co mne osobne pripada ako dalsie nezmyselne vyciciavanie penazi a anaplnanie vreciek vselijakym darmozracom!!! aj my budeme kolaudovat tento rok a uz sa tesim!
Odpovedať
Ahojky! Podľa nového zákona treba mať pri kolaudácii spravený aj energetický certifikát. Čím nižšia energetická trieda vyjde, tým má dom vyššiu trhovú hodnotu. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak mi nakoniec našiel odpoveď kolega. Podľa http://www.epi.sk/EShop/Images/sstz05... je zrejme možné skolaudovať aj časť stavby, ak je spôsobilá na užívanie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa chcem opytat.. ked si znizime priklad strop ale v projekte to nebude zakreslene, je mozne ze by nam dom neskolaudovali? alebo ked budeme mat pocet okien iny, ako je zakreslene, alebo velkost okien.. myslite si, ze by to mohlo byt pri kolaudacii problem?? dlzka domu, ani sirka, ani nosne mury, ani priecky sa menit nebudu to bude presne podla projektu, ale tie okna a tak, by sme si asi dali inak... vie mi s tym niekto poradit??
Odpovedať
Článok sa načítava...
danka86 My sme mali kolaudaciu vcera. mame ine okna aj iny pocet aj priecky posunute, zakreslene zmeny sme nemali v projekte.Skolaudovali sme v pohode.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
ahojte, pocul niekto o tom, ze by malo byt pred kolaudaciou okolo odmu po obvode vysypane kamenmi kvoli statiu vody pri vacsom dazdi???? lebo nieco take tu nikto pocul a teda mne sa to nezda... tie kamene tam mat budeme, ale skor preto, lebo sa mi to paci, ale takyto dovod, ze kvoli vode ako drenaz, to sa mi nezda, ze by bolo potrebne ako podmienka ku kolaudacii..... viem, ze musi byt vybudovanie odtoku vody + ríny a pod.. ale o kameni som ani na nete nic nenasla a podla mna sa jednalo o " buzeraciu" zo strany kolaudujucich.... alebo sa mylim???? ak viete, napiste:)diky
Odpovedať
katrin toto mi hovoril uz niekto o tych kamenoch ze aspon 30cm okolo celeho domu by malo byt vysypane ale ci naozaj neviem.
Odpovedať
a mozno ked napises sem nieco sa dozvies http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
Danka 86: problém pri zmene počtu a veľkostí okien môže byť iba v prípade že ich bude viac, alebo väčšie. To už potrebujete projekt od statika. V opačnom prípade (menej, menšie) to stačí iba zakreslené rukou do projektu a podpísané projektantom alebo stavebným dozorom ako zmena stavby pred dokončením. Výšku stropu verím nikto nebude premeriavať. Priečky môžeš meniť, ale iba tie nenosné, len to rovnako musí byť zakreslené pred kolaudáciou. Je dobré sa ale informovať na úrade kde sa to bude kolaudovať, každý má totiž iné podmienky... Náš napr. vraj nevyžaduje stavebný denník x-) . Vediem si niečo také aj s fotodokumentáciou ale pre seba. Aj stav.dozor máme iba "pro forma".
Odpovedať
Pri kolaudácií treba predložiť vykrresy, do ktorých sa zakresľujú červenou ceruzou všetky zmeny, stavenný denník podpísaný stavebnym dozorom predložiť fotokópiu všetkých listov, poradie by malo sedieť a revízne správy, doklad o vývoze a skládke sute a doklad z geodézie, že je tam odovzdané zameranie geodetom. Kolaudácia zväčša prebieha v RD urobí sa obhliadka a spíše sa zápisnica.
Odpovedať
Všetkým čo skolaudovali bez problémov blahoželám . Nás to čaká tento rok a trošku mám obavu lebo sme zmenili okno v obývke je do nášho dvora takže prekážať susedom by nemalo ale či nebude prekážať aj tým čo budú kolaudovať neviem.
Odpovedať
my sme koladovali v decembri - od stavebneho dozoru nechceli nic, ani stavebny dennik (ani sme ho nemali, len pre nas - aby sme vedeli, co sme kedy robili, objednavali a platili), mali sme navyse komin - pani to len zapisala do poznamky a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim že to sem patri,počul som nazor, že ak sa nepoživa hypo uver resp. žiadny iny uver ,kolaudacia nie je potrebna,čo je na tom pravdy,doteraz som bol v tom , že sa musi kolaudovať stale.
Odpovedať
Ivanb to nie je pravda, veď rozhodnutie o užívaní potrebuješ, máš to v stavebnom zákone. § 81c Stavebný úrad môže od kolaudácie upustiť, ak ide o a) drobné stavby, stavebné úpravy a udržiavacie práce, po ktorých ohlásení stavebný úrad určil, že podliehajú stavebnému povoleniu, b) jednoduché stavby a ich zmeny s výnimkou stavieb na bývanie, stavieb na individuálnu rekreáciu, garáží a stavieb s prevádzkovým alebo výrobným zariadením.
Odpovedať
Profilova fotka
ivanb: kolaudacia na stavbu - ked si si daval na stavebne povolenie musi byt vzdy... no niekto to ignoruje a existuje aj bez nej (napr. nas sused :-) az raz mu na to niekto pride... (a to ma postaveny rd - novostavbu uz niekolko rokov...
Odpovedať
Ahojte, ja mam tiež otázku ohľadne kolaudácie - konkrétku k tomu schodisku - bolo nám povedané, vraj ku kolaudácii musí byť ku schodisku dorobené aj zábradlie a to po celom obvode schodov, teda na všetkých stenách popri schodoch - a to sa mi vôbec nepáči...dosť mi to tam teda kazí dojem a podla mna to nie je potrebné, aspon nie na všetkých stenách. Neviete mi povedať či to fakt musí byť?!
Odpovedať
Profilova fotka
hej,zabradlie je prvé čo vždy kontrolujú:-ääääbárs len provizorne ale daj...... ivan,bez kolaudácie nedostaneš popisné číslo a tym padom nemáš adresu.......
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
– chcem sa opýtat, co všetko musi byt pri koludacii domu?viem že Dom musí mať hotovú strechu s odvodnením a bleskozvodom, komíny, okná a dvere, všetky inštalácie, povrchové úpravy stien, stropov a podláh, zariaďovacie predmety v kúpeľniach, schodisko a balkóny so zábradliami a všetky prípojky inžinierskych sietí s meracími miestami. ale neviem kolko obývaných izieb by mal, myslim komplet zariadených, mat kuchynu kompletnu či treba a fasadu z vonku spravenú? :-)
Odpovedať
... mirocka , kedze bez kolaudacie by si tam byvat nemala, tak zariadene to urcite mat nemusis, podmienkou su este zabradia na balkonoch a schodistiach, fasadu mat spravenu nemusis
Odpovedať
ale niekde som pocula, že musis mat obývanu jednu izbu , aspon 1kupelnu komplet a kuchynu mat...my mame skolaudovat do maja 2011 tak preto sa pýtam, že čo a jak:-)
Odpovedať
obyvanu jednu izbu? to kto povedal? ... ked chodí socialna pracovnička kontrolovať pestunske rodiny, potrebuje, aby dieťa malo vlastnú posteľ, stoličku a nejaké oblečenie... ale pri kolaudácii nemajú prečo chcieť, aby si mala izbu zariadenú, kolaudácia sa tyka stavebnej časti, nie nabytku ... ved čo ak chceš spať na zemi napríklad zo zdravotných dovodov? to by napriklad niektore minimalisticke interiéry neskolaudovali nikdy :-D :-D :-D
Odpovedať
A musia mat vsetky izby podlahy hotove? Lebo my teda planujeme zobytnit len cast a dalsie dve izby potom, ked na to budu prachy.. V tych izbch budu len okna a rozvodyel. a kurenia..ani omietky, ani podlahy.. To nam akoze takto neskolauduju? Kuchynu, kupelnu, chodbu a jednu izbu budeme mat komplet..
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?