Čo všetko nahlásiť po prevzatí bytu?

Profilova fotka
Ahojte, kúpila som byt. V piatok si ho idem prevziať (konečne :). Viete mi niekto zhrnut v par bodoch na co urcite nemam zabudnut? Niektoré veci viem, ale som nejaka nervozna z toho, ze na nieco zabudnem :) Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
spiste si odovzdavaciu zmluvu, skontroluj si stavy energii (plyn, elektrina, voda atd), pozri si poriadne stav v ktorom preberas byt, nezabudni na vsetky kluce od bytovych aj nebytovych priestorov. potom treba prehlasit plyn, st. majitel musi odhlasit energiu a ty do 3 dni nahlasit (inak odmontuju merace).
Odpovedať
@bejbotka skontroluj ci je vypratana aj pivnica, kluce od schránky a pozri ci nezobrali so sebou aj zasuvky a ziarovky.
Odpovedať
@bejbotka najlepšie spolu opísať všetky energie a spolu ísť nech si on vyrovná všetky+,ale aj mínusy a mu dať podpísať stavy aj merače na radiatoroch.Ked budeš mať LV odhlásiť všetkých z tr.pobytu a ty sa nahlás na tr.pobyt,nech si dá aj poštu presmerovať on na nové tr.bydlisko,potom TV aj rozhlas.Ked budeš mať LV tak sa aj nahlás na MU kvôli dani z nehnuteľnosti ono sa to má síce vždy do konca januára,ale vtedy je tam najviac ľudí,potom na OSBD,alebo ja neviem akého má správcu,pozor aby tam nemal nedoplatok!!!Ked budeš mať nový OP nahlásiť zmenu u všetkých doktorov,banky,soc.posť,ale aj zdravotnej,daňovému,živnostenskému ak máš prevádzku potom aj tam si zmeň tr,bydlisko.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem :-) tak podla tohto mi nic extra neuniklo:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?