Čo potrebujem na búranie domu?

Ahoj, rada by som, čo všetko je potrebné na zbúranie starého domu, aby sa miesto neho mohol postaviť nový. Aké povolenia a koľko to asi môže stáť, keby sme to chceli dať robiť firme alebo dakomu, keďže my by sme nemali ako a keď, tak ako nájsť dajakú takú firmu, čo si nepýta majlant a ešte, ako dlho to asi trvá, kým všetok ten bordel odíde z pozemku. Koľko to asi môže stáť cca? Dík za info.
Odpovedať
@eewee8888 Dobrý den. Demoliční výměr. Kolik to bude stát je ve hvězdách, protože jste neuvedla velikost té barabizny, vzdálenost skládky a spoustu dalších maličkostí. Ale nejlépe je zadat si poptávku a nechat si udělat několik cenových návrhů. S pozdravem Laďa
Odpovedať
..povolenie na odstránenie stavby od obce sme potrebovali a čo sa týka výkonu prác - objednali sme si u známeho živnostníka bager na búranie a auto na vývoz sutín - kam to vyvezie, bola jeho starosť, my sme ho vyplatili. strechu rozobrali miestni nezamestnaní za pár eur. a bolo po starej chalupe :o))
Odpovedať
@kampor to so zapojenim miestnych nezamestnanych je skvely napad!!! my sme to uz vyuzili tento rok sme prerabali byt, a nahodou sme stretli takych typkov, co nam za 20cku na den plus obed pomahali ...stale bol ale niekto s nimi, bud ja alebo manzel. presne taketo nieco chceme znova uplatnit pri pomocnych pracach pri vystavbe domu na bud. jar...
Odpovedať
Nám zbúrali za 3500 Eur s odvozom sute za tyzden.Dom mal 75 m2.
Odpovedať
My sme búrali tento rok vyše 100 ročný dom (cca 100 m2) a začali so stavbou nového. K búraniu sme potrebovali: LV, kópiu katastrálnej mapy, vyjadrenie z OÚ životného prostredia, vyjadrenie obce, 20 eurový poplatok, popis domu, osvedčenie stavebného dozora... Dom bol z nepálenej tehly a mal plechovú strechu. Búrali sme sami asi 5 dní - len chlapi z rodiny, plus bager a nákladné auto. Všetko to stálo cca 300 - 350 eur.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, zaujimalo by ma, ci moze sused nejakym sposobom branit v zburani stareho domu ktory je v katastrofalnom stave? Dom stoji na hranici pozemkov, ale s jeho nehnutelnostou nie je nijako prepojeny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?