Čo môže byť dôvodom na plombu na liste vlastníctva?

Profilova fotka
Svokrovci zistili, že majú plombu na LV. Pritom nič neprevádzajú, ani nechcú... Predtým tam bolo záložné právo v prospech banky na švagrov úver, ale ten už bol splatený, ale zápis ťarchy ešte nebol zmazaný. Ohlásili stavbu plota na mestskom úrade, môže byť toto dôvod?
Odpovedať
Banka poslala na kataster list v ktorom oznamila ze rusi tarchu na uver co mal svagor.... a to sa zapisusje tiez ako plomba... Vymaz tarchy je bezplatny... no banke zvykne trvat dost dlho kym po splateni uveru posle na kataster vymaz a potom ma nato vymaz zo zakona 60 dnovu lehotu.... ked tarchu vymazu plomba by tam uz nemalabyt....
Odpovedať
no bolo by lepsie si to prezistit, ci naozaj ide o zapisovanie kvitancie, aj ked to tak vyzera. Pokial je to Zko a nejake cislo, tak moze byt, pokial by to bolo Vcko, to by bolo blbe. Ale nech podla cisla tej plomby na LVcku zavolaju dotycnej pracovnicke a spytaju sa, o co ide, nech maju istotu ze je to vymaz zalozneho prava. Tak ako hovori Marrad. A nie, ohlasky stavebneho uradu sa na Lvcko nezapisuju.
Odpovedať
Plomba znamená, že sa niečo deje, nejaká zmena, čiže onedlho bude aktualizovaný list vlastníctva. Vlastník musí vedieť čo sa deje, môže to byť hocijaká maličkosť, napríklad aj zmena mena, adresy, zmenený podiel vlastníkov, prípadne ak našli nejakú chybu v LV. Treba sledovať katasterportal.sk, podľa dátumu aktualizácie zistíte, čo bolo zmenené, ak by to bolo niečo o čom neviete alebo ste s tým nesúhlasili treba ísť na kataster.
Odpovedať
plomba sa vyznačuje vtedy, ak bol podaný návrh na vklad alebo záznam (čiže nejaký predaj, kúpa, záložné právo, vecné bremeno atď), žiadna zmena adresy ako sa tu píše. podľa mňa sa to bude týkať výmazu toho záložného práva, ale naistejšie bude, keď si z LVčka zapíšete číslo konania, na základe ktorého je vyznačená plomba a zavoláte na príslušnú správu katastra a opýtate sa na stav konania a o aké konanie ide.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?