Čo je urbanistické začlenenie stavby do územia?

Obec nam dala zoznam potrebnej dokumentacie ku stavebnemu povoleniu. Je tam aj tento bod: Urbanisticke zaclenenie stavby do uzemia, kt. pozemok alebo jeho cast ma byt urceny ako stavebny, navrhovane umiestnenie stavby na pozemku s vyznacenim jej odstupov od hranic pozemkov a od susednych stavieb vratane vyskoveho vyznacenia v M 1:200. Pri liniovych stavbach a rozsiahlych stavbach sa priklada iba sulad navrhu s uzemnoplanovacou dokumentaciou.. JE to vytycenie stavby geodetom alebo???? ako postupovat??
Odpovedať
Nie je to nahodou jednoducho povedane osadenie na pozemok? A to si mas pytat k projektu od architekta.
Odpovedať
bude to zrejme urbanisticka studia (inak aj zastavovaci plan), kde je presne stanovena lokalita pozemkov,ake bude smerove usporiadanie- kde bude dom stat, jeho odstupy od hranic pozemku, tvar domu-orientacia-teda kam budu smerovat stity strechy, ako pojdu chodniky, garaze, zelen,,,, v textovej casti riesi aj infrastrukturu-IS-ky Nam ju davala vypracovat obec, trvalo to niekolko tyzdnov, kym to schvalili urady,,, asi mas na mysli tuto studiu,,, :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
je to osadenie na pozemok, prip. zakres stavby do katastralnej mapy s vyznacenim odstupov. Urbanisticke zaclenenie stavby do okolia- treba sa spytat, co tym myslia, ale ja som kedysi davno k tomuto musela urobit taky vykres- kde bol moj dom z predu a jeden napravo a jeden nalavo, aby bolo vidno, ako to bude vyzerat, ked bude urobeny- taky "pohlad"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?