Čistička odpadových vôd - odber vzoriek

Úrad životného prostredia v našom meste nám poslal upozornenie že máme predložiť výsledky rozborov z našej čističky 1 x do roka. Rozposlal to všetkým čo majú čističku. Rozbory musí robiť akreditované laboratórium za určité poplatky. Ide ma porantať z toho dôvodu že takýto úradníčkovia naháňajú zas zbytočné potvrdenia a pri tom voda v potoku je mrtva. Nič živé sa tam neudrží. (O niekolko km ďalej je výrobné družstvo ktoré do neho vypúšťa odpady). Ale to ŽP už nezaujíma. Pýtajú to aj od vás?
Odpovedať
@nadena21 Možno sa pocestný bude chcieť napiť z vašej čističky a vypúšťaná voda musí byť pitná. :-D So štátnym šikanom sama nič neurobíte.
Odpovedať
Profilova fotka
kedže tu chceme mať ISTOTY ,tak aj oni chcú istotu.a ISTOTY chcú mať ISTOTU že vaše peniaze ISTOTNE skončia v kase ISTýCH...ved naber vodu z vodovodu ,daj tam klapku vody z čovky a .... :-S
Odpovedať
@matko101112 no veď si dako dame rady =-) Len zas zbytočné euráče pôjdu fuč ]-( a pri tom nemáme plot, chodníky atď..
Odpovedať
@radopp sama veru nič x-)
Odpovedať
@nadena21 mohla by si byt konkretnejsia, staci mesto a meno 'snaziveho' uradnika
Odpovedať
@raven77 ORAVA
Odpovedať
Profilova fotka
Toto je povinnost kazdeho kto ma cisticku na svojom pozemku. Divim sa ze o tom nevies. Dost sa o tomto vravelo v tv,a na zivotnom urade vas mali na to upozornit. Rozbor stoji cca od 100 - 150 eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Vzorky si pridu odobrat pracovnici laboratoria kam tie vzorky das analyzovat.... Cize nemozes oklamat ze si nabrala cistu vodu. A nie su blby ani na urade. Neprevezmu protokol ked uvidia super ciste vysledky z cov.
Odpovedať
@nadena21 Urad ZP to hlavne najprv musel uviest v kolaudacnom rozhodnuti k COVke. Inak, neda sa tomu vyhnut, my by sme mali kazdy rok davat tie vzorky dvakrat. Neviem, kde byvate, ale napr. Aquaseco to robi za 38 eur. A staci im doniest tu vodu, netreba si ich volat.
Odpovedať
@janka2501 nemusiš sa diviť, vedela som o tom, bývame už tretí rok ale zatiaľ to od nás nikto nechcel. x-)Švagor býva Trenčíne, tiež má ČOV a za 5 rokov to od nich nik nežiadal.
Odpovedať
@bosoriak Dík, tiež som počula, že mi vzorky urobia z donesenej vzorky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka2501 nestrašte, v kolaudačnom rozhodnutí je napísané ako často treba odbery robiť, bežne pri zaústení do recipientu je 1x, pri vsaku 2x ročne. odber prebieha buď akreditovanou osobou, alebo dohodou s laboratóriom o spôsobe. Cena sa pohybuje od 15€ nahor. Výsledky sa odkladajú, stavebný úrad ich pri zaústení do potoka bude pýtať po desiatich rokoch, pri vsaku po štyroch. Čo potom, ešte nevedia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 ďakujem ti za odborný výklad. Zas som o niečo múdrejšia a s tou cenou si ma upokojil. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to su ceny s labaku v ktorom som robila 12 rokov, a v tom je total vsetko kompletma mikrobiologia a ostatne rozbory uplne dopodrobna... a aspon tu v Bratislave urady ziadaju 2x rocne priniest protokol o rozbore z cov...
Odpovedať
Ano, je to tak, dokonca su tlaky, ze kazdy kto nie je napojeny na verejnu kanalizaciu, bude musiet v danovom priznani preukazat, kam dava splasky (faktury z h*vnocucu, cisticka, vzorky). A budu za to riadne palby. Toto je u nas chore, ze ak chcem ekologicku cisticku, tak ma kazdy buzeruje, musim ziadat a platit drahe povolenia, vyjadrenia prieskumy a vzorkovanie. Ak si dam zumpu, tak mi staci certifikat o tesnosti a uz nikoho nezaujima, ze mi sra*ky vyvaza traktorista Fero za dedinu, alebo si na noc "vyhodim hadicu" Idealne je cisticka a za nou nadrz, podla zivotneho je to v podstate zumpa, ale sa aspon nestaraju co s tou vodou robim, mozem s nou napr. poliat travnik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@jan45 Dobrý deň prajem ,tak tie rozbori sa nerobia 2x do roka?(pri zausteni do potoka?)
Odpovedať
Profilova fotka
@bildok počet odberov určí ŽP, ale nemalo by to byt v rozpore s platnou vyhláškou
Odpovedať
@jan45 Do budúcna sa určite oplatí čistička ako žumpa ,aký máte nazor? ked si zoberiete že čistička vás víde 1500€ aj s povolovačkami a žumpa 12m2 900€ + báger tak do roka to máte naspak...či?
Odpovedať
Profilova fotka
@bildok správne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chapem tomu spravne, ze vlastne ak obcan nezaplati VYPALNE vo forme novinky FIXu a variabilnej zlozky , tak zaplati alternativne VYPALNE labaku (majitel zhodou okolnosti rovnaky ako majitel kanalziacii) 2x rocne ? "murar_ba to potom napisal dobre, da sa to tak riesit? kcov + nadoba "zumpa" ? Robia sa tie povinne odbery aj na zapade, za rovnaky poplatok po prepocte na kupnu silu ? Vie niekto ? Ved ked chcu vzorky, tak nech. ale ja to platiti nebudu, ONI to chcu, ne ja :D Alebo nech mi predaju tie pruzky ktorymi to testuju a ja ich tam budem namacat 2x za rok. 20 jul 1969 - Apollo 11 , velkost pamati pocitaca 64KB, Pristatie na Mesiaci. 2017 - mame k dispozicii nekonecno vypoctoveho vykonu a zivot sa skomplikoval do neunosna tym chcem povedat, cim sme vyspelejsi, tym vyssie poplatky, vacsie buzeracie, menej logiky. aspon tu v EUROPE a potom kupujeme dovezene prasive maso z BRAZILIE vivat BRUSZEL
Odpovedať
Neviete poradiť lacnejsie akreditovane laboratorium v blizkosti Trnavy. Dúfam,že tie roboty teda nestoja ako tu písala jedná pani od 100 eur.
Odpovedať
@bildok aj ja som si myslela, ale aj o cov sa treba starať, nepoužívam chcem.prostriedky,.... Ale v prípade, že budú stavat kanalizaciu, Vam obec môže príkazu zrušiť cov a pripojiť sa na obecnu kanalizaciu.
Odpovedať
Ahojte, potrboval by som poradit. Idem davat vzorkyna odber koli zivotnemu. Minule mi prve vzorky nepresli a az druhe, samozrejme si firma nehala zaplatit za oba rozbory. Chcel by som sa tomu vyhnut, aj ked som cistil COV, voda co odteka vyzera pekne, ale chcel by som si byt istejsi ze ta vzorka prejde. Je mozne nejako zmiesat vodu z COV s normalnou vodou, aby boli vysledky lepsie? Pripadne aky pomer cca pouzit. Dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@hellangel dobrý den, vzorka by sa mala brat na vystupe z COV. Pokial je pozadovany akreditovany odber (co asi podla rozhodnutia je), tak sa musi brat iba z tohto miesta. Rozumiem, ze pokial vysledok nevyjde sa musi odber zopakovat. Vysledky budu samozrejme lepsie, pokial nariedit s pitnou vodou, ale vzorkar z laborky Vam to neurobi - to by potom vsetky vysledky vychádzali v poriadku a kazdy by vypustal do toku (podzemnej vody), alebo neviem kde mate vypust - kadeco.
Odpovedať
@oriesocek dakujem Oriesok , ale uz sme boli v Piestanoch v jednom akreditovanom laboratórium.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?