Cesta k pozemku s viacerymi spoluvlastnikmi

Profilova fotka
Prosim poradte mi. Chceli by sme kupit pozemok- je vysporiadany-neni problem. Pozemok sa ale nachadza na konci slepej ulice. K tomu pozemku momentalne cesta nevedie. Momentalne konci cesta pri poslednom dome. Ten kusok buducej cesty/pred nas buduci pozemok/ ma ale viacero spoluvlastnikov. Viac nez 20ks. My by sme ale boli spoluvlastnikmi-pretoze terajsi predavajuci pozemku figuruje na listoch vlastnictva.....Starosta ma zneistil-a vravel, ze kedze niesom vlastnik tej buducej cesty- ze nedostanem stavebne povolenie. Nestaci ze by som bola spoluvlastnikom?...dakujem za kazdu vasu reakciu
Odpovedať
@henky Nie nestačí. Je to pre tvoju ochranu, aby neboli spory ako v minulosti. Keď si niekto chodil na svoj pozemok cez cudzie pozemky, natiahol si vodu, elektrinu, kanalizáciu cez cudzie pozemky, postavil si nehnuteľnosť na cudzom pozemku a potom sa museli riešiť vecné bremená.
Odpovedať
Staci byt spoluvlastnik, ale musia vsetci suhlasit/ resp zriadit vecne bremeno/ ze to bude cesta, ze cez ten pozemok mozes tahat siete, upravit jej povrch..... ze po nej mozu chodit v buducnosti tvoje navstevy.... Moze sa stat ze ostatni tam budu chciet pestovat kukuricu. Nemozes to od nich odkupit?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Noo-je ich tam asi 20-25..neviem ako by ohodnotili tie ich kusky. Bojim sa do toho pustit...Co ak mi 19predaja a aj tak bude niekto proti?
Odpovedať
@henky musis si to obehat, kupovali sme od cca 50ludi. Jeden pozemok bola iba zmluva o buducej zmluve, kedze riesili akurat dedicstvo. Oni ten pozemok nejak vyuzivaju alebo maju tade tiez niekam pristup?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nie nevyuzivaju. je to koniec slepej ulice--pozemok je uz posledny na okraji intravilanu...
Odpovedať
A co tak nech to vsetci daruju obci :)
Odpovedať
Ked ho nevyuzivaju je im nanic, akurat musia dane platit, nech ti to predaju a mas naveky pokoj a mozes. si s tym robit co chces.
Odpovedať
Profilova fotka
@fuso to by bolo najlepsie... sle kto v dnesnej dobe nieco daruje?..;)
Odpovedať
Profilova fotka
@henky preco darovat? nech ti to predaju, ved to bude par Eur ... kazdy tam ma minimalnu ciastku, ktora je mu na nic.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?