Cena znaleckého posudku

Dobrý deň, kupujeme RD na Liptove. Znalecký posudok odhadol nehnuteľnosť na 99000€. Ide o veľký starší RD a pozemok cca 17 árov. Zdá sa mi vysoká cena za znalecký posudok- 370€ plus 60€ si zobral za dopravu (2x 50km). Nie je tá cena trochu vysoká? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@krprtka NEviem, či je vysoká, ale cenu si si mohol dopredu dohodnúť. Ak sa ti zdá vysoká, mal si si nájsť iného znalca. Možno bol problém nájsť znalca, ktorý by tú nehnuteľnosť ohodnotil za nižšiu cenu. Možno je to komplikovaná stavba. Pre porovnanie - na západe Slovenska stojí ohodnotenie štandardného rod. domu s pozemkom cca 250 EUR (toľko sme platili my). Ak sú tam ďalšie budovy, napr. garáž, hosp. budova, tak to môže o niečo cenu navýšiť. Cena za dopravu - no dajme tomu, dá sa považovať tých 30 eur za jednu jazdu za mierne vyššiu, ale aj to si asi vedel vopred. Takže cena môže byť trochu vyššia, ale asi si s ňou súhlasil, takže teraz už nič nenarobíš.
Odpovedať
My sme platili 200e minuly tyzden za RD.
Odpovedať
@krprtka No npr. ja som platil znalca na byt 150€ a za dopravu si nic nepýtal. Mozno si sa mala opýtať v banke ci nemajú najakeho za lepšiu cenu. Ale dopravu si mohol opustiť. Sorry ale 60€ to by som ho radšej išiel zobrať osobne. Ešteže zarabame ako v Rakúsku.
Odpovedať
mne robia znalecky na dom teraz v BA, dohodli sme sa na 200€
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?