Čakáte na kolaudáciu viac ako rok?

Profilova fotka
Caka tu niekto na kolaudaciu dlhsie ako rok? Co je za problem, ako postupujete pravnicky alebo samostatne otravovanim na urade?
Odpovedať
Mail, mail, telefonat, osobna navsteva, potom na starostu a az potom dalej
Odpovedať
tak co je za problem by si sa mala opytat na urade, ci maju toho vela alebo maju malo ludi neviem, ziadost vsetko tam mate a este vam ziadny list k tomu neprisiel?
Odpovedať
@sisiatko12 Záleží od toho, kvôli čomu mešká kolaudácia. Keď sme kolaudovali dom, tak na mieste bola kolaudačná komisia, ale kolaudačné rozhodnutie sa nevydalo, lebo nebola skolaudovaná cesta. Čakalo sa pol roka, kým sme mohli skolaudovať cestu. Po kolaudácii cesty vydali kolaudačné rozhodnutie na dom bez ďalších zisťovaní. Máte nejaký nedostatok, kvôli ktorému pozastavili kolaudačné konanie? Alebo len nestíhajú?
Odpovedať
uz ste sa pytali na to, preco im to tzak trva, lebo ako rok je uz celkom dlho a isto by som tam medzi tym zopar krat uz bol. moze tam byt nejaky problem, alebo maju kvoli korone nejake omeskania, no uz pri takejto dobe by to mali dat aspon vediet
Odpovedať
Profilova fotka
@tamari87 presne tak urad nefunguje ako ma a stale vyhovorky
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 nestihaju vraj a za domom mame plyn na ktory bola dana vynimka na 25 m v 2018 no bojime sa ze ked sa 2022 bude kolaudovat konecne mozu ju zrusit neviem ci sa tak aj deje ale podla noveho zakona uz dom od plynu musi byt 50 m
Odpovedať
Profilova fotka
🙋‍♀️ tri roky. Problemom je cesta. V stavebnom povoleni nebola podmienka vybudovania cesty, vlastne bola, uplne vseobecna - spevnena pristupova komunikacia - co moze byt aj cesta vysypana makadamom k nam vedie panelka 🤷‍♀️ kolaudacne konanie prebehlo, ale odrazu si obec postavila hlavu, ze cesta ma byt asfaltova, 6 m siroka, s chodnikom, kanalizaciou, nas usek nam vyratali skoro na 20 000 😅 Nic by na to nebolo keby sme to vedeli od zaciatku. A tak sa natahujeme. Riesili sme pravnikov, posielali vyjadrenia, okresny urad, prokuraturu, vsetci dali za pravdu nam. Potom prisla korona a svet sa zastavil 🤦‍♀️Na sud sme sa neobratili len preto, ze nechceme aby sa to tahalo dalsich x rokov. S obcou sme sa dohodli na podielani sa na financovani. Vcera bolo zastupitelstvo kde to mali schvalit, tak verim, ze do konca roka mame skolaudovane. Viem ze pri novych stavebnych povoleniach davaju uz podmienku vybudovania cesty s konkretnymi parametrami. Odporucam volat, pisat, navstevovat, inak na to s prepacenim seru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?