Čakať nalist vlastníctva?

Pred pár dňami som kúpila cez realitku starší dom. Návrh na vklad mám na katastri, no ako tak sledujem ich stránku, bude to trvať viac ako mesiac. Mám čakať na list vlastníctva, alebo môžem začať s rekonštrukciou už teraz? V realitke povedali, že dom je už môj(podľa zmluvy) tak vraj môžem makať. V zmluve je ale odsek kde sa píše, že ak kataster konanie preruší alebo zamietne, realitka môže od zmluvy odstúpiť :-| .
Odpovedať
cakala by som na list vlastnictva. My tak teraz cakame na LV na pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
cakaj
Odpovedať
Urcite cakaj.
Odpovedať
Čakaj!!! Kataster je schopný konanie prerušiť aj pre banalitu. A kataster už nemusí ani posielať LV len akýsi oznam že zmena vlastníctva bola zaznamenaná. od dňa.... Potom si LV môžeš isť na kataster "kúpiť". Sleduj katasterportál tam sa to možno dozvieš skôr ako príde oficialne oznámenie.
Odpovedať
@kbslnecnica v zmluve mas pisane, ze relaitka moze odstupit od zmluvy? majitelom domu bola realitka alebo nejaka fizicka osoba? to sa mi nezda po 15 dnoch od podania zavola na kataster a nahlas cislo vkladu a pekne popros nech to urobia cim skor... inak zakonna lehota je 30 dni a tu aj kataster v sucastnosti striktne dodrzuje aspon v BA
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Dom kúpila istá firma v dražbe a predávala ho ďalej cez realitku. Je tam tiež, že v tomto prípade môžem odstúpiť aj ja ale prečo by som to robila? Ten dom sa mi páči a potrebujem ho. Len by som nerada investovala a potom mi ho vezmú kôli katastru. Aj keď si myslím,že sú radi, že s aho zbavili po vyše roku za dve tretiny kúpnej ceny. Kataster sledujem každý deň, žiaľ skoro všetky návrhy sú pozastavené minimálne od začiatku júna :-| Tak len dúfam, že vklad prejde v pohode. Veď aj oni robili nový list vlastníctva, keď ho vydražili....
Odpovedať
Profilova fotka
@kbslnecnica ale ak je vklad oznaceny ako pozastaveny znamena to vacsinou ze je tam problem a caka sa na jeho vyriesenie. Ak je tvoj pripad, radsej by som sa informoval, aj ked su povinni to oznamit postou.
Odpovedať
@kbslnecnica Ahoj, klasicky list vlastnictva uz nedostanes v dnesnej dobe, pride ti len rozhodnutie, ze navrh na vklad bol prijaty a zmena majitela prebdhla, ak by si chcela mat klasicky papierovy LV, tak ti ho potom za 8 eur tetuska na sprave katastra ti ho vytlaci , alebo zadara stiahnut z katastra portalu. Len ta chcem varovat, aby si nebola sklamana, ze konanie navrh na vklad moze byt prerusene pre neskutocne malichernosti, a obzvlast teraz v lete ked su vsetci na dovolenkach a ti co ostali, tak nestihaju.....vela stastia! :-) ;-)
Odpovedať
Nam tiez pozastavili Navrh na vklad,hned prisiel list z katastra o pozastaveni..museli sme predlozit jeden doklad o pode a pani na katastri mi hned povedala,nech pockam,ze mi to aj spracuje..takze sme necakali tych 30dni,ale 15..staci si zavolat a opytat sa,ci je vsetko v poriadku a ak je, tak poprosit,ci to vie spracovat skor..a uz bud , alebo..
Odpovedať
@jasmiinka7 hm,.....to asi nebolo v ZA, tam maju vsetci "super vela prace"
Odpovedať
majkoj, môj prípad to zatiaľ chvala bohu nie je, mám to tam len týždeň... Hádam to bude ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?