Bývanie v dome bez kolaudácie

Profilova fotka
V novostavbe asi 6-7 rokov býva rodina. Dom nie je skolaudovaný a podľa nových podmienok ani nikdy nebude. Nie je ani vložený do katastra. V takýchto pripadoch naozaj stačí zaplatiť pokutu, ak ju OU vobec uloží a spokojne bývať v neskolaudovanom dome hoci aj do smrti? Mne sa to nepozdáva. Alebo sú na to iné právne predpisy, o ktorých neviem. Dakujem.
Odpovedať
@riama276 asi sa to úradníkom nebude páčiť, ale ja im fandím. Postavené na svojom, za svoje, pripojené na inžinierske siete, dlhy nerobia, žijú za svoje (predpokladám) ten papier je len na vytretie r...
Odpovedať
Profilova fotka
v Česku sa rodiné domy stavajú na ohlásenie, u nás na ČOV treba doklady ako na priehradu.
Odpovedať
V Egypte bývajú preto v nedokončený h domoch aby nemuseli platiť dane.... U nás kolaudáciu potrebujú len úverové banky a parazit i úradníci..
Odpovedať
@riama276 mňa by skôr zaujímalo, čo to teba trápi.....
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Presne ani teba nemusí trápiť, preco mňa to trápi. Preco vobec píšeš, ak nevieš odpovedať?
Odpovedať
@riama276 prečo by nemal byť skolaudovaný? dom bez kolaudácie mi pripadá ako auto bez dokladov. dá sa poistiť ? čo keď nebodaj vyhoríte? príde požiarnik a zistí, že ste tam bývali..... nevadí že nie je skolaudovaný, pokiaľ sa niečo nestane... nejdem kuvikať.....
Odpovedať
@riama276 dokončenú stavbu možno užívať iba na základe kolaudačného rozh.. Po jeho vydaní sú následne kroky, určenie súpisného čísla, zapis do KN... platenie dane z nehnuteľnosti.. Poistiť sa dá aj rozostavaná stavba..a tiež aj zapísať do KN.. Stav. úrad by mal konať v tejto veci ex offo, t. j. z vlastného podnetu a vyzvať stavebníkov..bola stavba povolena?
Odpovedať
@janetbla Poistit sa da ale len stavba, domacnost nie, co je dost velka nevyhoda. A ak sa to aj niekomu podari a poistovna zisti, ze bol dom uzivany bez kolaudacie, tak im ukaze vztyceny prostrednik v pripade plnenia. Dalsia velka nevyhoda su vyrazne vyssie dane za pozemok kedze nebolo ukoncene stavbne konanie a pozemok je stale vedeny ako stavebny. No a nemoznost prihlasit si pobyt, odvoz smeti, posta, a ine.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd u nás smeti a pošta bez problémov, poštárka na dedine pozná každého. Známy tak býva 10rokov.
Odpovedať
@jankazb V malej dedine to prejde. Ale skuste to v nejakom meste alebo vacsej (okolo 2000 a viac obyvatelov) dedine. Tam to vacsinou neprejde.
Odpovedať
@riama276 a oni prečo neriešili kolaudáciu? To ako tu aj ostatní spomínajú nemajú ani ten dom poistený? Dosť veľké riziko!
Odpovedať
@riama276 co sa tyka podmienok kolaudacie tak rozhoduje datum stavebneho povolenia takze by mali kolaudovat po starom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slabak a nerobia problem, ked zbadaju, ze tolko rokov byvali v neskolaudovanom??
Odpovedať
@jan84 Ahoj,to zalezi na SU,susedoch apod.Hlavne to moze byt problem pre tych co neskolaudovali,vyssie dane,trvaly pobyt,smeti,nepredajna nehnutelnost,problem s detmi do skoly/ky,lekar,.........
Odpovedať
Profilova fotka
@muheta poisteny dom aj domacnost moze byt aj ked neni dom skolaudovany. my ste tak byvali tiez, asi 3 roky. vsetko poistene. a bola aj poistna udalost a poistovnu to nijak netrapilo ci je barak skolaudovany alebo nie. nehovorim ze je to zavazne pre vsetky pripady ale nam konkretne prasklo kolienko na vodu, poskodilo wc a poistovna to normalne uznala.
Odpovedať
@psychx Co sa tyka poistenia dokonca je poistka nizsia ako ked mas skolaudovane.S niecim mozno nemaju problem hlavne pokial sa jedna o takuto drobnost ale keby ti zhorel dom od mikrovlnky mozno by uz bol problem
Odpovedať
@psychx tak v tom pripade ste to mali super. Lebo niektore poistovne robia problemy.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak aj ja si myslím, že keby išlo o vážnejšiu vec, tak by poisťovňa už robila väčšie problémy a už by viac zisťovala, lebo by sa chceli vyhnúť vysokej náhrade škody.
Odpovedať
@psychx aku máš poisťovňu 🤷‍♀️
Odpovedať
@psychx 🤷‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
allianz @endusko
Odpovedať
@psychx prosím ťa akú máš poisťovňu? zatiaľ robím výber, dalej zmluva, potom môj právnik a potom podpis. ináč sa to nedá... Ďakujem
Odpovedať
@standa1981 ok alianz, sorry nevšimol som si :-)
Odpovedať
@psychx áno??? Tak to som nevedela, že môže byť. No dobré vedieť ;-) :-)
Odpovedať
v BA a okoli si take nieco mozu dovolit len burzuji... dane su tu desatnasobne kym sa stavba neskolauduje.
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak no ved aj som si myslel, ze nejake problemy na zaklade toho budu. To by som radsej hned skolaudoval a mal pokoj a vsetko na poriadku :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?