Bývali ste bez kolaudácie?

Po akej dobe ako ste sa nasťahovali ste kolaudovali? Plánujeme sa nasťahovať pred kolaudáciou, nie sú s tým nejaké problémy?
Odpovedať
@lucinka7531 bývame rok aj štvrť bez kolaudácie...
Odpovedať
Ahoj. Poznam mnoho ludi, ktori byvaju a este nekolaudovali. Nieje to ziadny velky problem
Odpovedať
@lucinka7531 kopa ludi si tu takto "strazi" dom ;-).
Odpovedať
Profilova fotka
my sme bývali od 2008 až do minulého mesiaca takže 5a pol roka až tak sme kolaudovali a nemali sme s tým ani najmenší problém
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze vacsina ludi byva pred kolaudaciou. Neni to ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka7531 Aj my sme byvali ale 3 roky bez kolaudacie a nikto nam nic nepovedal, raz tak utrusila na stavebnom ze by sa to nemalo, tak som sa jej opytala ze kde mame akoze byvat, ked dom je spojazdneny len kolaudacia im trva dlho lebo buzeruju za hocijake hovadiny a tam vyrastaju kadejake budovy investorom , ktori maju kolaudaciu skor vo vacku ako je budova dokoncena..., kazdopadne vyhodit ta odtial nemozu. :)
Odpovedať
Ake nevyhody to prinasa? Ako je to so smetami, postou, trvalym pobytom,... ?
Odpovedať
Profilova fotka
Problém je s daňou - kým neskolaudujete platíte 10 x väčší normatív od metra
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka7531 my sme bývali asi 1,5 roka, kým sme skolaudovali, ale mali sme overené, že na stavebnom úrade ani na obci s tým nebudú mať problém a ani nemali :-) @supiiik u nás boli nevýhody, čo sa týka výšky dane (predtým sme platili za stavebný pozemok vyše 80eur, teraz po novom máme daň asi 8eur), taktiež smeti, pokiaľ sme nemali trvalý pobyt, čo sa logicky bez kolaudácie nedalo, tak sme smeti teoreticky mohli mať prihlásené, ale za niekoľkonásobne vyššiu sumu...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme kolavdovali tento tyzden v utorok a byvali sme od 24.12. minuleho roku, cize zhruba 4 mesiace. nevyhody su s postou to je pravda, so smetami ... tiez sme vedeli, ze by sme namali byvat ale v meste odkial pochazame s tym velke problemy nerobia, iba ak im to niekto nahlasi.
Odpovedať
Ja mám suseda a ten býva v dome už viac ako 4roky a nejako sa mu nechce kolaudovať :-D
Odpovedať
uz vyse roka a pol byvame v neskolaudovanom dome :) problem su jedine posta, smeti, internet, telefon a pod
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lucinka7531 myslim, ze veeela veeeela ludi byva bez kolaudacie :) nebyvaju s tym obycajne ziadne problemy...
Odpovedať
vatsinou sa to akoze skolauduje developerom,my sme kupili po kolaudacii a nasli yb sa chyby...podstatne...neviem jako sa kolauduje každý každého pozna....a mne plesnivie barak,,,a technicky popis stavby nist..
Odpovedať
@tahomi aky problém ymslis ze sa to neda vybavit? znamy maju vsetko len kolaudaciu nie...inak aj smeti a vsetko..
Odpovedať
Profilova fotka
Problem nebyva pokial nemate nahnevaneho suseda a iniciativneho uradnika.
Odpovedať
my jsme se nastěhovali v září a kolaudovali jsme v listopadu a paní teda ze stavebňáku měla blbé poznámky, že když nám to nezkolauduje, tak že nám taky může zakázat v domě bydlet, stejně nenašla ani jednu závadu, vše bylo podle projektu, chtěla vidět tedy opravdu všechno, každý atest od zábradlí, hasičák, prostě všechno, byla fakt hrozná. ale zkolaudovala nám to. problém je že záleží na koho chytnete a vedle koho bydlíte, my jsme bydleli vedle souseda, kterej nám neustále zastavoval stavbu a neměl důvod, dělal to ta všem, chodil si na město i stěžovat, na štěkajícího psa sousedky, a o všechno se staral a i o to jaký máme plot, a taky šel na stavebnák, že není podle předpisů, což nám architekt neřekl,a musel se zbourat, takže fakt záleží vedle koho bydlíte, ale sám nemá zkolaudované do dneška, protože dům má v jiné výšce než je tam povolené. ale problém je i s popelářama, bez trvalého pobytu vám známku nedají a tudíž vám nevyvezou odpad, což je trochu problém.
Odpovedať
My sme mali vsetko.okrem posty.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Prosím vas pekne Ako ste mali poriešenu elektriku ,keď ste bývali v neskolaudovam dome. Lebo ja mam stavebku platím ročne zhruba 50e. Pokial viem tak elektrika sa da prehlasit na normalnu až po kolaudacii NEplatite vela za spotrebu elektriky?
Odpovedať
@vllado na SEZ sa to da, ja som doniesol len revizie pripojky, elektriky v dome a sadzbu mi zmenili aj bez kolaudacie.
Odpovedať
my sme mali normalne tarifu DD2 od ZSE. Odberne miesto bolo cislo parcely, faktury chodili do stareho bytu.
Odpovedať
Hmm no neviem tam bolo povedane mne že sa to neda. Ale tak skusim to poriešit este Dakujem
Odpovedať
@vllado Všetko sa dá, len sa netreba iniciatívnej dáme zdôveriť, že ste nekolaudovali. Ja som si tarifu zmenila dokonca telefonicky. Má to inak aj výhody, my sme predtým bývali u rodičov, takže sme pred kolaudáciou neplatili koncesionárske poplatky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mal zmenu tarifi na D2 este počas stavby. Tiež som mal podobnú indiciu od známeho, ktorý býval v neskolaudovanom...a vraj je to tak že tarifa sa dá zmeniť až po kolaudacii....to mu niekto povedal ale sám si to neoveroval. Tak ja volal som len informativne na infolinku ZSE. Tam mi pani povedala že oni kolaudačné rozhodnutie nepotrebujú ku zmene tarifu. Hovorila, ale že zmena tarifi sa dá robiť až po roku od vzniku odberneho miesta. Ak niekto stáva menej nez rok tak si to asi prelozi do svojej reči a potom vzniknú takéto fámy. Tak som som si ju hneď cez infolinku zmenil a mám ju dodnes. Takže je to možné.
Odpovedať
Aha tak skúsim zavolať A to vám potom prišli vymeniť aj elektromer za tvojtarifny ?
Odpovedať
Ani SSE nepotrebuje kolaudaciu. Mozete si zvolit sadzbu aku chcete. Dva tyzdne do zadu som zriadoval pripojku a bolo im uuuuuplne jedno, ci tam uz nieco stoji alebo nie. Na ktoru sadzbu som prstom ukazal tu mi dali. Jedine co ich zaujimalo bola revizna sprava rozvodnej skrine a atest. Somozrejme, zvolil som si D1 kedze zatial len stavam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
NO hej ale co ak ja chcem aj nočný prud ved musia vymenit elektromer za dvojtarif nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@vllado my mame dvojtarifu od zaciatku stavby a sadzbu na D5 - kurenarsku a to este len stavame , nemame ani strechu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd no neviem, pri dd5 a dd6 sse vyzaduje reviziu, myslim v dome nie elektro skrinky.
Odpovedať
Profilova fotka
Moji rodicia uz tahaju 10-ty rok....
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?