Bezpečnostné pásmo vysokotlakového plynovodu

Ahojte, poraďte mi prosím. Máme krásny slnečný pozemok. Sme v bezpečnostnom pásme 150 , cca po roh domu 138 metrov. SPP nám dá povolenie, ale s podmienkou že urobíme chráničku na plyn.(stojí cca 50000eur). Má sa meniť zákon ale neviem kedy.(na menšiu vzdialenosť) Možno cca 1-2 roky. TAk by to bolo všetko ok. SPP to schváli. Ale ak sa to náhodou neschváli tak máme podmienku urobiť chráničku. Ak ju neurobíme tak neskolaudujeme. Myslíte, že by sme mali stavať? Isť do toho rizika a dúfať že to všetko dobre dopadne? Alebo nemať skolaudované a bývať?Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
hmmm. asi by som neriskoval. ale ja nemám povahu "divochov" čo si z toho nič nerobia.
Odpovedať
Ako si SPP predstavuje tú chráničku? Že sa obkope ICH potrubie a dá sa tam tá chránička? A len za vaším pozemkom? A susedné pozemky netreba? Koľko je to od plynovodu na susednom pozemku - 140 m? Keby sa malo niečo stať, tak tá chránička by musela byť hádam z 3 cm hrubého plechu, aby sa nič vážne v blízkosti nestalo (menej vážneho by tam bolo aj tak dosť ) - a potom by aj toľko mohla stáť... Ja by som radšej počkal, lebo nikdy nevieš, čo tým 150-im v "laviciach" napadne a zákon neprejde... :-)
Odpovedať
urobime chráničku aj pre susedov:-D najlepšie je to že okolo sú samé domy. Vtedy bol iný zákon tak im to povolili.
Odpovedať
@ivanna77 To ste na tom tak zle, že sa necháte ošklbať o 50.000 alebo porušíte zákon?
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravim vas ako ste teda dopadli my mame podobny problem sme ale 147m...tak som zvedava co nam pre tie 3 m nakazu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@vlasticka88 mozem sa opytat ako ste dopadli s tym pasmom plynu?... posunuli ste dom zadcie alebo vam to pkynari v pohode schvalili
Odpovedať
Profilova fotka
@anele22 Dravim schvalili kedze sme boli len niake 2 3 metre v pasme
Odpovedať
@vlasticka88 zdravim vam ide cez pozemok vysoky tlak plynu?ja mam takisto problem ze my ide vtl cez pozemok a neviem ci mi povolia stavat ked budem zasahovat do bezpecnostneho pasma.Vam v nom povolili stavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme niako 3 metre presahovali do povolenia a nebolnproblem
Odpovedať
@ivanna77 ja tak viem že pri vysokom tlaku treba odstup max 50 metrov
Odpovedať
My mame od domu vysokotl.plyn 138 m od domu.dali nam vynimku.trvalo to dlho...ked ti ide cezpozemok tak neviem ci ti daju povolenie.podla to aky je tam tlak.my sme mali dn500.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?