Ako zistím podlahovú plochu bytu z listu vlastníctva?

Prosím ako zistím podlahovú plochu bytu v bytovom dome. Zaujíma ma tá, čo je zapísaná na LV. Na LV nájdem iba spoločnú plochu celého domu...Ďakujem.
Odpovedať
naozaj nevie nik poradiť?
Odpovedať
@kkartinka zeby pomerat miestnosti a vypocitat? A /m/ * B /m/ = C /m2/
Odpovedať
Udaj vies najst stranke katastra. Zadaj cislo listu vlastnictva bytoveho domu. Po rozkliknuti sa ti zobrazi kolonka "cislo bytu alebo nebytoveho priestoru. Kliknes trebars na cislo bytu 5 a dostanes detail: Cislo bytu: Poschodie: Vchod: ... Uzitkova vymera:xx m2 Uzitkova vymera bytu sa na LV neuvadza.
Odpovedať
Ale ta uzitkova plocha je bez podlahovej plochy balkona....aspon co pozeram svoj udaj
Odpovedať
@megdesign omerané to mám, len ten údaj je zrejme iný ako na LV, keďže sa tu byty spájali a obávam sa, že nie všetko šlo aj cez kataster...
Odpovedať
@palko80 ďakujem, skúsim pozrieť
Odpovedať
@palko80 takže aj bez pivnice?
Odpovedať
@palko80 tak sa mi to podarilo rozkliknúť, ale v kolonke úžitková výmera nieje žiaden údaj...tá kolonka je prázdna
Odpovedať
@kkartinka pivnica patri k bytu,zaratava sa do podlahovej plochy
Odpovedať
@maria123 Ten udaj o vymere tam nebol vzdy ked som kupoval byt urcite to tam nebolo (vsimol som si ze to bolo pridane 2 roky do zadu), matne si spominam ze ten udaj tam pridava kataster postupne kvoli daniam. Úžitková plocha obsahuje súčet všetkých obytných plôch a miestností, ako aj príslušenstva bytu (domu). Do úžitkovej plochy nepatria – loggie, balkóny, a terasy. Do úžitkovej plochy patria všetky priestory, ktoré plnia hospodárske, komunikačné a hygienické funkcie (haly, chodby, schodištia, komory, pivnice, WC, kúpeľne a pod.). Pivnica podla tejto definicie tam patri.
Odpovedať
@maria123 @palko80 ďakujem
Odpovedať
Dá sa to zistiť z listu vlastníctva, ale nemusí to sedieť s realitou, hlavne pri starých bytovkách. Na liste vlastníctva pod konkrétnym bytom je napísané: Podiel priestoru na spoloč. častiach a spol. zariadeniach domu (prípadne tam je spomenutý aj pozemok) a za tým je zlomok, napr. 65/1234. Čitateľ (1. číslo) určuje výmeru bytu v m2 (ako píše palko80, aj s príslušenstvom, teda aj s pivnicou, ale bez balkóna). Menovateľ (2. číslo) je podlahová plocha všetkých bytov (a nebytových priestorov, ak sú) v celom bytovom dome (nepočítajú sa sem spoločné priestory - práčovňa, chodby, ...). Takto je vlastne určený podiel majiteľa konkrétneho bytu na spoločných častiach a zariadeniach domu. Ak je bytovka nová, sú výmery určené presnejšie, napr. 6543/123456. Vtedy je výmera bytu 6543dm2, čo je 65,43m2. Snáď je to zrozumiteľné (-:
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurajor hej, na niektorych LV vymera je uvedena tak ako hovoris, ale na niektorych je uvedene len 1000000/.... a z toho sa to zistit neda
Odpovedať
@safiu2 neviem, čo myslíš tým 1000000/.... Skús poslať konkrétny LV. Neviem takto z hlavy, či a ako je to definované v zákone / vyhláške, ale ako inak by bol definovaný podiel na spoločných častiach a zariadeniach domu (prípadne podiel na pozemku) ... ? Viem si predstaviť, že na niektorých LV to je uvedené chybne, s tým som sa stretol, ale že by to bolo úplne zcesty, to asi nie.
Odpovedať
@jurajor @jurajor nezistoval som, aky na to je dovod... ale pozri napr. 3 priklady, za lomitkom je nieco ako 10000 a pred lomitkom je cislo, ktore vymere nezodpoveda ani nahodou (v tych bytoch som bol a riesil ich)
Odpovedať
@safiu2 No, tak si ma donútil pozrieť zákon (-: 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov, § 5, 1 b) ... veľkosť spoluvlastníckeho podielu je určená podielom podlahovej plochy bytu alebo nebytového priestoru k úhrnu podlahových plôch všetkých bytov a nebytových priestorov v dome ... Je to tak, ako píšem vyššie, ale sú výnimky (chyby), ktoré potvrdzujú pravidlo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?