Ako zdokladovať výdavky, keď nemám bločky?

Caute, potreboval by som poradit. Chcem predat dom, ktory som postavil a vlastnim ho asi jeden rok... teraz by som ho chcel predat, pocas vystavby som vela blockov neodkladal, niektore sa stratili, dokonca mi vykradli auto a aj z auta mi neznamy zlodej odcudzil nejake faktury... Daju sa aj nejakym inym sposobom vydokladovat naklady na stavbu domu tak aby to akceptoval danovy urad?
Odpovedať
Nas stat nic take nezaujima , iba vyberat vyberat vyberat aby bolo na platenie multioteckov a apartmanov nasich cinitelov .Dohodni sa nejak s kupujucim ze si to roztopite na polku aby nebol ani jeden stratovy a na papier date to co bude obom vyhovovat.
Odpovedať
tak uz len znaleckym posudkom, nacenenim nehutelnosti..
Odpovedať
@nelika666 dik, konkretne to znamena co? solovit znalca a nechat vypracovat znalecky posudok ako povedzme pri ruceni nehnutelnostou?
Odpovedať
@joper ked som zistovala pred 2 rokmi, tak som sa dostala k tejto informacii, ale bolo by dobre overit si to na danovom urade, ci je to naozaj tak..
Odpovedať
Profilova fotka
domnievam sa, že nemovitosť sa nezdaňuje podľa toho, koľko Vás stála a čo za ňu dostanete, ale podľa dľžky doby užívania. Bolo to myslené proti obchodníkom s nemovitosťami, ale pocítia to aj skutoční majitelia, ktorí predávajú skôr ako uplynie povinná doba. Známy byt do doby, keď uplynula potrebná lehota, prenajal, a predal až potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 @joper ale tymi nakladmi na rekonstrukciu si moze znizit zaklad dane pre vypocet dane :) T.j. (PC-KC=ZD-NNR)*0.2= DAN :) PC predajna cena KC kupna cena (cena za ktoru danovnik kupil nehnutelnost) ZD zaklad dane NNR naklady na rekonstrukciu (dokladovane bud blockami alebo odhadom - treba si zistit ci to DU akceptuje)
Odpovedať
Profilova fotka
čiže ak to DÚ neakceptuje platí a.h.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?