Ako vymazať zbúranú stavbu z katastrálnej mapy?

Profilova fotka
Chcem sa spytat, ci ma niekto skusenost...Zrutili sme stare humno pri dome, ale stale je zakreslene na katastralnej mape,chcem to dat do poriadku,a vymazat ho odtial.Neviete,co vsetko k tomu treba?Ci mi staci len nejake potvrdenie s obecneho uradu, alebo znovu zamerat cely pozemok geodetom?Dakujem za odvpovede...
Odpovedať
a je ta stavba zapisana na LV ? ak nie netreba nic. je to len parcela v katastralnej mape. nevadi ked tam ostane aj nadalej. ak ale je stavba zapisana na LV tak budete potrebovat dolozit do katastra buracie povolenie ktore vam vydaju na obci - co obnasa take vydanie buracieho uz neviem - zalezi aj od starostu. zameriavat nepotrebujete nic. ale ak mate par 100€ navyse mozte si dat vyhotovit GP geodetom ktory vam tu parcelu ludovo povedane vymaze :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba vybaviť búracie povolenie.Urobí to autorizovaný projektant (katastrálka,situácia,jednoduchý náčrt a technická správa spolu s popisom likvidácie stavebného materiálu.S tým na stavebný úrad,podť žiadosť a po vydaní búr.povolenia na kataster so žiadosťou o výmaz....
Odpovedať
Riesil som to pred nedavnom( cca. pred 3 mesiacmi), tiez som mal sopu zakreslenu v katastralnej mape, treba ist na urad, tam mi dali tlacivo na buranie, alebo odstranenie stavby, potreboval som peciatku stavebneho dozoru. Ty maju na rozhodnutie 30 dni( sa mi zda, ze pride aj papier susedom o podanie namietok z buraniu) a domov ti pride papier z uradu, ze mozes sopu zburat. Potom to povolenie nadobuda pravoplatnost do 15 dni a znova treba ist potvrdit na urad, daju tam dalsiu peciatku, ze je to uz ozaj pravoplatne. pojdes na kataster, zoberies si ziadost na odstranenie stavby a jej zapisanie do katastralnej mapy, vypises ju( prikladas aj to rozhodnutie z uradu ), myslim, ze dva 8€ kolky a to zanesies na kataster. Ty maju opat 60 dni na to, kym to zapisu do mapy.... A po strasne dlhej dobe konecne hotovo :). Chcem pracovat na urade a orazat :).
Odpovedať
Profilova fotka
@marilyn42 páči sa mi tvoja posledná veta. Som sa zasmiala, totiž aj ja pracujem na úrade. :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Mame budovu bez sup.cisla zapisane iba na na katastralnej mape, na LV nie. Buracie povolenie mame, uz aj pravoplatne....teraz mozem ist na kataster so ziadostou o vymaz?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den,mame papier na povolenie odstranenia stavby ...sme aj zburali nedavno stavbu,stiahla som aj ziadost o zrusenie supisneho cisla ,a tam su prilohy ku ziadosti a je tam aj zamerianie adresneho bodu. Tak neviem,je to potrebné aj pri zruseni supisneho cisla? Dakujem za odpoved.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ako by sa mal riešiť nasledovný prípad. Je Parcela na ktorej je evidovaná budova bez súpisného čísla (Humno) no predošlý majiteľ síce dal oznámenie o odstránení stavby a čiastočne odstránil stavbu (zostali iba základy) následne sa zmenil majiteľ. Nový majiteľ chce daný proces dokončiť no má iba oznámenie o odstránení stavby. Je nutné celý proces zopakovať od znova ako písal marilyn42 alebo sa dá nejako preskočiť oznamovaciu povinnosť a isť rovno na kataster?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?