Ako vydržať pozemok?

Týmto by som sa chcel popýtať o postup pri vydržaní pozemku. Rodičia kúpili v r. 1973 pozemok pod stavbu, ktorý sa nedal vtedy celý napísať do listu vlastníctva. Majú to na papieri okolkované z r. 1980, z miestneho úradu za prítomnosti svedka, ktorý ešte žije, že za pozemok riadne zaplatili aj s prídomovou záhradou, ktorá sa nejakými výveskami v r. 2004 dostala nejakému vzdialenému vlastníkovi do vlastníctva. V tomto období otec požiadal o vyhotovenie geometrického plánu, ktorý sa mu dostal do rúk po šiestich rokoch a následne sa dozvedel, že pozemok je poprepisovaný na inú osobu. My sme sa starali celé roky o tento pozemok, ktorý je od kolaudácie oplotený. Ten človek, čo to mal dediť cez tie vývesky, nikdy ani sa len neukázal a nestál na tom pozemku. Cez tento pozemok vedie naša kanalizácia a sú na ňom ovocné stromy a taktiež orná pôda na ktorej sa pestuje. Otec platí od toho daň miestnemu úradu každý rok. Tento človek chce za tento pozemok peniaze. Takže sa pýtam, či treba platiť ešte druhý raz. Mne sa to zdá byť nemorálne a zlodejské. Viem, že dnešný svet je nemorálny, ale môžeme byť takto okradnutý.
Odpovedať
Profilova fotka
asi len sud, pozitivne je ze vies dokazat ze si za pozemok platil dan v dobrej viere viac ako 10 rokov ze je tvoj. Urcite si zozen miestneho pravnika
Odpovedať
Toto su tak delikatne a chulostive veci, ze by som to na ziadne forum ani nenapisal.. :-x Zozen si poriadneho pravnika. Nesetri!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?