Ako spraviť výmaz z listu vlastníkov?

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem poradiť. V roku 2008 sme s EXpriateľom kupovali dom s veľkým pozemkom. Hypotéka je písaná na neho, no dom dal napísať aj na mňa. Som spoluvlastníkom 1/2 domu. V roku 2011 sme sa rozišli (v zlom). Obaja sme z domu odišli, hypotéku a iné veci ohľadom domu si platil on. Dom je na predaj, no v dedine je veľa nehnuteľností, zle sa predáva. Tak sú tam zatiaľ podnájomníci, ktorí ale chcú odísť. A to je kameň úrazu, zrazu mi začal vyvolávať, že mu budem musieť platiť polovicu hypotéky, lebo sám to nezvládne. Ja mám však už svoj život, v práci bohviekoľko nezarábam, čo on vie, momentálne berieme s priateľom (spoločne) hypotéku, plánujeme bábätko, takže ja fakt nemám na to, aby som mu mesačne posielala peniaze. Rada by som mu pomohla, ale FAKT nemám!!! A tak ma napadlo, nedá sa niečo urobiť, aby som nefigurovala ako spoluvlastník nehnuteľnosti? Darovacou zmluvou asi nie, lebo to by musel podpísať asi aj on, a to by on nedovolil, nemohol by ma vydierať. Neexistuje nejaké zrušenie-vzdanie sa polovice majetku? A čo všetko by k tomu bolo potrebné? Ďakujem vopred za odpovede :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
s pravneho hladiska je dolezite ci si napisana na hypo aj ty. Ak nie tak moze byt len rad ze mu darovacou zmluvou das 1/2 spat. Ak si napisana na hypo aj ty tak budes musiet splacat zavezok.
Odpovedať
Profilova fotka
@dindi22 no podla toho, co pises, za kratsi koniec taha on. jeho hypoteka, jeho zavazok ... ako pise @tomasforgacs moze byt len rad, ze mu tu polovicu chces "vratit" bez protihodnoty
Odpovedať
Profilova fotka
Milá Dindi. Ak si spolumajiteľom nehnuteľnosti na ktorom je ťarcha (hypotéka) tak svoj podiel nemôžeš bez súhlasu banky predať. V podstate nemôžeš urobiť nič bez súhlasu banky aj keby si sa chcela svojho podielu dobrovoľne vzdať. Preto neváhaj a skús sa opýtať v banke kde expriateľ bral úver či ti s tým vedia pomôcť. Uvidíš čo ti navrhnú ako riešenie.
Odpovedať
@dindi22 nooo ak je hypoteka iba na neho a dom aj na teba a chlapec nechce sekat dobrotu, tak ho "vyvar", ze nech ti navrhne kupnu cenu za tu tvoju polovicu a ty mu ju predas :-D . mal by byt rad, ze mu chces napisat polovicu domu a nie ze este mu budes platit hypoteku. :-p a do banky chod aj kvoli sebe samej, ak chces s terajsim priatelom brat hypoteku, aby vas nestretlo nejake neprijemne prekvapko ( neviem ci banky vedu pripad v registri ak mas polovicu domu a byvaly by neplatil, ci by tam daka info poznamka nevyskocila...dnes banky vedu zaznamy uz asi aj o spodnom pradle)
Odpovedať
Profilova fotka
Neriesil by som to. Hypoteku ma on a ty polovicu domu, ktorym ruci. Pokial ti nezalezi na na tej tvojej polovici, nemusis robit nic. Ak mu nehnutelnost banka zoberie a preda v drazde tebe to moze byt ukradnute. Kludne si zariad svoj zivot. Pokial mu chces pomoct, pomoz. Pokial nie, tak nie... ty mozes byt kludna.
Odpovedať
ak si niena hypotekarnom uvere napisana tak asi neni co riesit aco nejdes do banky sa opytat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?