Ako postupovať pri zbúraní existujúceho domu so súpisným číslom?

Ahjte potrebujem poradit,je pozemok na ktorom je stary domcek so supisnym cislom, potrebujem ho zburat a naledovne postavit na nom novy rodinny dom , ako postupovat co treba prve vybavit? dakujem
Odpovedať
skús sa opýtať na miestnom úrade , či by si nemohol viesť ako rekonštrukciu existujúcej stavby, keď to má pridelené číslo.
Odpovedať
@lubo310 Ak chces uplne novy dom s novymi rozmermi, potrebujes buracie povolenie a projekt novostavby. My sme presne tak postupovali - buracie povolenie sme dostali na jednom papieri so stavebnym povolenim.
Odpovedať
@stanica A kolko asi tak trva kym to schvalia, mozu sa pri tom vyskitnut nejake problemy? dakujem
Odpovedať
@lubo310 Cas normalny ako pri vybavovani stavebneho povolenia - teda ako kde... Problemy sme my absolutne ziadne nemali, potrebovali sme len suhlas susedov a inak ok ak mas papiere a dokumentaciu v poriadku podla poziadaviek stavebneho uradu. Chod sa najskor opytat na stavebny urad, tam ti povedia co vsetko potrebujes. Tym, ze stary dom mal supisne cislo a bol napojeny na siete, stacilo tieto siete viest ako rekonstrukcia, to bola vyhoda.
Odpovedať
@lubo310 Keď budeš dávať žiadosť musíš mať vypracované kde uskladníš suť,bordel a potom SU musíš predložiť potvrdenie na ktorú skládku si to vyviezol.Máš samostatný dom,alebo nejakú stenu spojenú so susedom?
Odpovedať
@stanica dakujem
Odpovedať
@marta2610 Dakujem, mam samostatne stojaci dom
Odpovedať
@lubo310 To je dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?