Ako je to s trvalým pobytom, keď predávame byt?

ahojte vie mi niekto poradiť ako je to z trvalým pobytom keď predávame byt .Chceme si postaviť domček a zatiaľ by sme išli bývať k rodičom .je možne si nechať na tých pár mesiacov pokiaľ postavíme dom trvalý pobyt v byte ktorý sme predali ?Aby sme nemuseli všetky doklady riešiť na tisíc krát ..Veľmi pekne ďakujem za rady
Odpovedať
To by museli suhlasit aj novi majitelia,treba sa dohodnut s nimi.Lebo ak maju nahlasenych viac osob v byte, budu mat aj vyssie poplatky za niektore sluzby. S cim asi suhlasit nebudu... Asi je vyhodnejsie prehlasit pobyt k rodicom.
Odpovedať
Dohodnut sa s novymi vlastnikmi, ze trvaly pobyt si zmenite do xx mesiacov. To co tvrdi majki555je nezmysel, trvaly pobyt nezaklada povinnost uhrad za spolocne sluzby. Ta je zalozena vacsinou skutkovym stavom. A zmeny trvaleho pobytu su fakt otravne.
Odpovedať
ahoj, jednoducho sa dohodnut s novymi majitelmi ze si to zmenite neskor.. nezabudni sa im potom castejsie ozvat a prist po postu. oni nebudu nic navyse platit, pretoze si nahlasia tolko osob v byte kolko tam realne bude. aj keby tam malo 2Oludi trv. pobyt oni budu si platit dan, smetie a vsetky ine veci len za seba.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ked som kupila byt, byvali majitelia mali u mna este 6 mesiacov trvaly pobyt. Nie je to problem. A mne to nevadilo, staci sa dohodnut :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tak mali trvaly ked sme predali byt cely rok. Novym majitelom to nevadilo, ziadne poplatky za nas neplatili.
Odpovedať
Poplatky s trvalym pobytom nie su, u spravcu sa nahlasuju novi majitelia kde si nahlasia svoj pocet osob a co sa tyka roznych dani a poplatkov, tak sa tiez vsade prihlasuju novi majitelia a stari odhlasuju. Ako bolo pisane, dlzku trvaleho pobytu treba dohodnut v kupnopredajnej zmluve, dokedy vam ju novi majitel bude akceptovat.
Odpovedať
Profilova fotka
no takto... urcite to riesit s novymi vlastnikmi a dohodnut sa s nimi, ideal v kupnopredajnej zmluve to mat priamo podchytene... ja chapem, ze sa nikomu moc trvaly pobyt menit nechce.... ale take prakticke veci: ja ako novy vlastnik: mam pravo trvaly pobyt zrusit - komukolvek, s vynimkou maloleteho dietata mojho aktualneho manzela a manzela - aj ked nehnutelnost vlastnim ako vylucny vlastnik a nadobudla som ju este pred manzelstvom dosledok pre vas - vas trvaly pobyt sa prepise na obec/mesto, kde ste naposledy trvaly pobyt mali... cize de facto spravim z vas bezdomovcov a vy to ani neviete --- takze nakoniec vy budete ti, ktori budu mat zle papiere a este budete moct mat z toho problemy, pretoze sudne zasielky VZDY hodia na trvaly pobyt.... cize uradna tabula... a preco by som to robila??? pre jednu vec v exekucnom zakone -- ste pre mna cudzi ludia a nedam si predsa siahnut pre vas na moj vlastny majetok --- exekuuje sa totiz aj domacnost, kde ma exekuovany trvaly pobyt -- cize ak aj na vase dieta, co nic nevlastni, pride exekucia, mozu siahnut na majetok rodicov, pokial toto dieta ma trvaly pobyt v rodicovskom byte. Vynimkou je, ak rodicia hodnoverne dokazu a preukazu, ze veci patria do ich vlastnictva -- dokazne bremeno je v tomto pripade na strane rodicov. takze sa pytam - preco by som mala kvoli cudzim ludom nejakemu exekutorovi dokazovat, ze ta kozena sedacka je moje vlastnistvo, a nie vlastnictvo jozka mrkvicku,ktory tu ma trvaly pobyt spolu so mnou??? ja beriem, extrem... aj preto si druha strana odhlasi pobyt vzdy najneskor do 30 dni od povolenia vkladu vlastnickych prav spravou katastra - ak to nespravi, vyssie spominane spravim ja - ale zatial to nebolo potrebne... a k tym vybavovackam na par mesiacov --- nemam slov... a ani pochopenia pre to... cosi sa stane, dom budete stavat dva roky, a to akoze dva roky budete mat trvaly pobyt inde ako budete zit??? len preto, ze ste lenivi dat necele 4 eura za nove obcianske a doklady??? a ked ste takto lenivi a nechce sa vam to takto riesit, ze menit trvaly pobyt teraz k svokre - tak byt predajte az ked sa budete mat kam prestahovat do vlastneho - a budete potom bez takychto pripadnych problemov
Odpovedať
Dakujem pekne za informacie velmi ste mi pomohly skusim sa snimi dohodnut a uvydimecze co a ako .....mi aj tak co sa posti tika chxeme vsade nahlasit prechodne bydlisko aby posta nechodila ku nim. Kaktusik007 dakujem aj tebe vies nejde o to ci je niekto leniví alebo nie ale cl8vekmsi chce aj trosku ten zivot uľahčiť naco mam koli par mesiacom menit trvali pobit ked oni stim budu napriklad suhlasit a ide aj o to ze priklad svokra nechce aby mimsme si jo pri nej hlasili koli jej nejakim veciam a ja nidkde musim mat trvali pobyt kee si potom nahlasim dieta kedcsa mi narodii? A stale este existuju aj normalni ludia na svete dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?