Ako je to s prístupovou cestou ku kolaudácii domu?

Rada by som sa opýtala, vraj vyšiel zákon o tom, že dom neskolaudujú ak nie je skolaudovaná prístupová cesta. To znamená, že ak budem mať k domu len makadam, nie je možné dom skolaudovať?
Odpovedať
@atina22 Treba ísť na stavebný úrad, kde budete podávať kolaudáciu a spýtať sa ... Tu na fóre nič nevyriešite, lebo na SK stále platí, že čo úrad / zamestnanec, to iný postup ... Nám nechceli dať ani stavebné povolenie, dokiaľ sa cesta pred nami neskolaudovala ...
Odpovedať
@atina22 ak bolo vydané stavebné povolenie na komunikáciu, a pre vás je to jediný prístup k pozemku tak áno treba najprv kolaudáciu cesty bez prístupu vám dom neskolauduju...
Odpovedať
Profilova fotka
ten zákon platí už dlhé roky a zaleží od podmienok uvedených v stavebnom povolení. Pozrite si, či tam nemáte bod, že ku kolaudácii stavby treba predložiť kolaudačné rozhodnutie (resp. doklad o schopnosti užívania) na prístupovú cestu. Ak tam takáto podmienka nie je písaná máte veľkú šancu skolaudovať dom aj bez cesty.
Odpovedať
@atina22 My sme budovali novú ulicu. Počas výstavby cesty a sietí už prebiehala aj výstavba domov. Domy boli hotové skôr, ako bola cesta, ale nemohli byť skolaudované. Najprv sme museli skolaudovať všetky siete, cestu a až potom bolo vydané kolaudačné rozhodnutie na domy. Takže v našej obci to platí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?