Aká je lehota na rozhodnutie od stavebného úradu?

Profilova fotka
Okresný úrad zrušil dodatočné stavebné povolenie susedovi, ktorý bez stavebného povolenia a môjho súhlasu si rozšíril strechu asi 1 m na môj pozemok. Obecný SÚ má vydať rozhodnutie v súlade so zákonom. Prešli takmer dva mesiace a nič sa nedeje. Aká je lehota na takéto rozhodnutie? Ďakujem za rady.
Odpovedať
@riama276 záleží od toho, prečo to rozhodnutie bolo zrušené. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou SÚ koná so stavebníkom (teda výkon štátneho stavebného dohľadu, doloženie chýbajúcich dokladov...) až keď budú všetky doklady na SÚ, tak až potom SÚ oznámi vám ako účastníkom konania začatie konania, kde a kedy si môžte uplatniť námietky. Teraz, keď SÚ koná len so stavebníkom, tak konanie môže byť aj prerušené (aj na90 dní).
Odpovedať
Profilova fotka
@tonka555 z dôvodov porušenia mojich občianskych práv - pre metrový presah na môj pozemok. Sú to agresívni a arogantní susedia, nerešpektujú nič, ani zákony.
Odpovedať
@riama276 nuz, moj sused ma 56 cm x 27 m na mojom pozemku a nerobim z toho ziadnu kovbojku... Mat suseda ako ty je radost...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Keď prerátam jeho presah, je to zhruba ako u Teba. Ak by to bol "normálny" sused, dohodli by sme sa. Ak by bol osadil odkvapové rúry, bola by som to napriek všetkému nechala tak, ale za to, že nám nadávajú, vyhrážajú sa bitkou a inými fyzickými útokmi, neodpustím im nič.
Odpovedať
@riama276 tak to je o inom, ak oni zacali... ale ty tvojim pristupom situaciu tiez nezlepsujes....
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Zahnali to do takého extrému, že už sa nedá nič zlepšiť. Rozhodne súd, s nimi sa nedá komunikovať. Nie som tým nadšená, ale iné východisko nie je. Trpela som ich výčiny 9 rokov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?