Zápach v práčke

ahojte, chcem Vás poprosiť, mám whirlpool práčku, a nenormálny zápach v bubne aj veci čo vyperiem tak smrdia, čo mám robit? ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
1
2
@hanculka skús najprv vyčistiť filter a celú práčku, aj tesnenia a aj nádobky na prášok, potom nalej 1L octu do práčky, aj do nádobiek na prací prášok a aviváž, pusti práčku na 90st. s nejakou starou handrou... uvidíš, či to pomôže :-)
Odpovedať
ďakujem, spravím to:-) všetko som vyčistila, tak skusim ešte ocot.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
skús pustiť pračku na 90 aj so savom proti plesni...to mi odporučil opravár a potom ešte aj s kyselinou citronovou ale že málokedy stačí raz že treba viackrát....ja občas dávam do prania priamo na prádlo trošku octu aby sa mi kamen neusádzal a aj pekne vyperie prádlo ked dám k prášku ocot
Odpovedať
@hanculka ak to nezaberie, tak jedine vymenit pracku. Toto riesenie totiz zabera tak 50:50. Whirlpoolky toto velmi radi robia, takze do buducnosti inu znacku. Ta, ktoru mas, nema nahodou otvaranie z vrchu?
Odpovedať
@nanika áno ma otvaranie z vrchu, mam ju ešte len 1 rok:-(
Odpovedať
@hanculka asi ako pise nanika mas otvaranie z vrchu.. aj my tak mame..a pomohlo to co tu pisu.. dali sme ocot, handru.. pustili pracku 3x po 90 a pomohlo to..treba to spravit raz za 3-4 mesiace pustit pracku na 90..lebo to sa zanasa hlavne ked peries farebne a len na 40tku...este nam pomohlo.. ze nedavame moc prasok ale nejaku gulicku..
Odpovedať
@hanculka este taka mimochodom otazka, neprala si nahodou s pracim gelom a avivazou?
Odpovedať
@nanika áno :-| je to problem
Odpovedať
@hanculka pretoze mne tiez nikdy toto neurobila pracka, kym som neprala v kombinacii gel - avivaz. Kolko na fore namudrovali, ze ja som nevetrala pracku a zle sa o nu starala. Vyskusala som vsetko, co mi bolo poradene a nic nepomohlo. Tiez mohla byt asi taka stara ta pracka, ako tvoja, ked to zacalo, ked potom sama ako dvojrocna odpochodovala na uhorety elektromotor, tak muz kazal vyhodit, neopravovat, lebo niektore varky pradla smrdeli ako ovracane. Pracka bola permanentne otvorena, cistena, pradlo nikdy nezostavalo po oprati v pracke a aj tak zacala plesniviet a zatuchla. Skusenost mam s Whirlpool a Electrolux. Od tejto znacky uz urcite pracku nekupim a teraz po prestahovani sice nemam "pracku snov", lebo ju mam od developera, ale je hlavne spredu plnena. Skus si tu nahodit priamo vo fore do vyhladavaca plesniva pracka a myslim, ze tych tem uz tu bolo viac, toto je totiz normalne problem a nie si v tom sama :( Ja osobne si myslim, ze za prve ta pracka nie je ok skonstruovana a za druhe, pranie s gelom je problematicke. Hlavna vec je preventivne vyvarat pracku. Na reklamach ti tlcu do hlavy, ze mas prat na 30-40 stupnoch, ale uz ti nepovedia, ze pri tak nizskej teplote sa ti v tej pracke akurat tak mnozi bordel a usadza sa po trubkach cistiaci prostriedok s avivazou. Drzim prsty, skus ten ocot, viac raz povyvaraj. Ak nezaberie, skus kontaktovat servis, kedze mas pracku v zaruke. Ale toto je vada, ktoru hodia na teba, ze si pracku zanedbala :(
Odpovedať
@hanculka kupte si toto http://www.modrykonik.sk/shopy/ine-pr... a davajte to 1x za 3 mesiace, presne podla navodu = cely sacok vysypat do bubna a zapnut pracku na vyvaranie. pracku to vycisti, odstani vsetky usadeniny, necistoty a potom este si vycictite spodne sitko, ci filter. po prani nechajte otvorenu pracku a aj nadobnu na prasok ja nechavam vonku vysusit. nikdy som sa nestretla s tym, ze by pracka smrdela. toto podla mna pomoze. ja to robim pravidelne. a budete vidiet, aka spinava voda bude v pracke, ked liquidator zacne ucinkovat. clovek by neveril, kde sa to tam berie.
Odpovedať
ahoj,tento problém mám aj ja už dosť dlho so Zanussi,,,u nás je problém že už napúšťa smradlavú vodu,vymenili sme prívodovú hadicu,ale ako pustím vodu-mám plnenú spredu tak pootvorím nádobku na prášok a cítim smradlavú stuchlinu :-D vystriekať savom to nejde,ani ju tam rozobrať,takže pred každým praním musím pustiť na prázdno pláchanie aby sa to prepláchlo,čo je inak strašne "ekonomické" a ak nechám prádlo v pračke pár min do skončení prania tiež ho cítim :-x už som skúšala savo,ocot,dokonca super je dať tabletku z umývačky do pračky,super odmastí,prečistí,zmäkčuje ;-) len u nás je problém od napúšťacieho ventilu po nádobku na prášok,takže už jedine nová pračka a nikdy už zanussi,,,tiež vetrám,máme v kúpelke kurenie,nieje to tým že by som niečo zanedbala :-D
Odpovedať
@toxica verim, Zanussi bola v tej "svatej stvorici", co plesniveju a mam pocit, ze este indesit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale ako čítam toto robí whirpool ;-) ja som tu značku mala 8 rokov a nebol problém,vlastne sme kúpili novú len preto že sme potrebovali užšiu,nikdy nepáchla,prala denne,bola som maximálne spokojná,,,pri kúpe som sa smiala že ma antibateriálnu úpravu a že načo to je,,,už som asi pochopila že to bolo to prečo nepáchla..teraz ma čaká kúpa novej pračky a netuším akú,vraj sú dobre bosch,siemens,,, ;-)
Odpovedať
@hanculka ja som zo zúfalstva odmontovala aj prívodnu hadicu a naliala do nej savo proti plesni,ide tam len trochu lebo ventil sa otvorí až pri tlaku,ale mala som pocit že to na chvílu pomohlo,,,tak sa možno oplatí to vyskúšať,len ju máme na pevno a nerobí to dobre tesneniu
Odpovedať
@hanculka nie je nahodou napojena na vodu zo studne? nam tiez zacala zapachat pracka, resp. pradlo, ked sme ju mali napojenu na studnu.. Mame totiz aj vodovod, aj vlastnu studnu. Smrdiet zacala, ked voda v studni prilis klesla. Tak sme prepojili nazad na vodovod a vsetko bolo ok..
Odpovedať
@hanculka ja som toto riesila pred rokom a to nemam whirpool, ale AEG, tiez zhora plnenu. Na nete som vycitala, ze treba kupit v drogerii Krystalicku sodu (alebo krystalovu sodu, teraz neviem presne), stoji asi 1 euro. Cely sacok rozmiesas v 4 L teplej vody a nalejes do bubna. Cele to spustis na 90-95 stupnov na dlhy program. Po skonceni pustit este raz s 1L octu. Toto treba robit cca 2x do roka. Nezabudni pritom vycistit aj filter a gumove tesnenie okolo bubna..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte, tu je super video o cisteni pracky a susicky - aj ked @hanculka mozno je problem naozaj inde... https://www.youtube.com/watch?v=HC3os... Daju sa tam nastavit slovenske titulky - ked kliknete na CC vpravo dole, ponukne Vam ich to. V.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte,prosim vas ma pracka zanussi lindo100 filter? Pretoze vsade som to hladal a nikde som nic nenasiel :-( Ani vpredu ani vzadu ani dole ani hore :-S Dokonca som pozeral aj v bubni ale tam to asi nebude,lebo vraj niektore pracky maju aj tam filter ;-) Dakujem
Odpovedať
Ale asi tam filter nebude :-D
Odpovedať
@bracho90 skus pozriet http://www.pracky-s-hornim-plnenim.cz... stiahni navod ja som pozrela do toho druhehe a na str 14 pisu o filty pre vypustanie
Odpovedať
@bracho90 teda o filtri samozrejme :-)
Odpovedať
@cina1 dakujem,idem to pozriet 👍
Odpovedať
@cina1 no mame tam taku dierkovanu vec v bubni aj dve ale nechcem to zlomit 😲 ale myslim si ze filter by tam mal byt 🤔
Odpovedať
@bracho90 tak uz len pospekulovat ako to otvorit :-)
Odpovedať
V knizke od pracky neni nic o filtri zakreslene ale je tam ze filter moze byt upchaty 🤔 Kazdopadne dakujem 👍
Odpovedať
Teraz som pozeral presne podla oznacenia na internete a vraj to ma neaky integrovany samocistiaci filter 🤔
Odpovedať
@bracho90 tak nie je co riesit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dnu v bubne je sitko. Ale vodny kamen bude aj v pumpe a vypustacej hadici. Ak nebola pravidelne cistena z cisticom praciek tak hadice budu plne vapenca.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?