Vysávač na sneh?

Tak a potrebujem ešte jednu radu :-D Viem, že existuje fukár/vysávač na lístie. Vraj sa môže použiť aj na sneh - čerstvo napadaný ľahký sneh. Tým chápem, že ten sneh môžem odfúknuť. ALE, skúšal niekto s tým aaj sneh vysávať? Konkrétne mám na mysli napr. nafúkaný sneh na povale - dal by sa s tým povysávať sneh? Nepoškodí to nejako tú mašinu?
Odpovedať
radšej upchaj diery .aby sneh nebol na povale
Odpovedať
Sneh vysavat??? jedine ak fukat prec z chodnika.
Odpovedať
z chodníka si ho odmetiem, na to nepotrebujem fukár. Ale na povale je nafúkaný sneh na hradách pomedzi laty a podobne, na tatraňáku z vnútra na tých oblinách. Veľmi zle sa to odtiaľ dostáva. A myslím, že keby že mám zakryť každú škáru pomedzi škridlu... No ďakujem za rady :-D
Odpovedať
@lenkanemcekova to chceš povedať že cez škridlu sa dostane sneh? to kto robil?ved to o chvíľu padne ako domček s karát ,to daj opraviť a nie pozerať či tam nafúka sneh
Odpovedať
@duzu vy bývate na dedine alebo v činžiaku? Ešte ste nepočuli, že keď padá niektorý z prvých snehov a do toho je fajná fujavica, tak vám nafúka sneh všade? Aj pod škridlu na povalu? Nebudem sa tu baviť o kvalite strechy, pôvodne som sa tu pýtala na inú otázku. Včera sme našli v predajni niečo ako vysávač na mokro aj sucho. Len to má malý výkon a malú hubicu, sneh by to asi nevysalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkanemcekova nie to sa nesmie, to by poskodilo ten vysavac a z toho vrecka by to aj tak vytieklo :)
Odpovedať
@lenkanemcekova vcera som na teba myslela,ked som zakopla v garazi o vysavac. Mame vysavac na mokro-Lidl, hubica sice tenka,ale prasan by zvladla. Spod skridli sneh nedostanes a do podkrovia a na povalu sa nema co dostat, to je fakt zle urobene.
Odpovedať
@duzu Ty sa rozsypes ako domcek z karat... @majkoj Nevidim na to dovod... Ked to vysava vodu, preco by to nepovysavalo aj sneh... Vsak hned po robote sneh z vysavaca odstrani, neodnesie si to aj so snehom do obyvacky ... @lenkanemcekova Podla mna si kup vysavac, ktory vysava aj vodu s vykonom a prevedenim aky sa ti paci a smelo do toho... Ak je to starsia strecha tak chapem, ale ak nova, tak sa mi natiska myslienka, ci to naozaj nie je sfusovane...
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo "Viem, že existuje fukár/vysávač na lístie. Vraj sa môže použiť aj na sneh - čerstvo napadaný ľahký sneh."
Odpovedať
@lenkanemcekova ja som na stavbu kupil vysavac Karcher WD3200, ked sa da prec vrecko, da sa s nim vysavat aj namokro... vytahoval som takto vodu zo sachty, ked mi ju zatopilo. Takze nevidim problem vo vysavani snehu takymto niecim :)
Odpovedať
Veľmi pekne vám ďakujem za rady. Myslím, že porozmýšľame nad tým vysávačom na mokro. Je jasné, že si ho neponesiem do obývačky plný vody, veď také stroje sa hádam neskladujú v obývačke, ale asi v garáži :-D Ešte raz ďakujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
A ako dalsi bod naplanuj poriesenie strechy. Nafukovanie snehu nie je normalne pri ziadnej fujavici.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkanemcekova býval som i v činžiakoch teraz už viac v dome tak viem porovnať, ak ti nafúka sneh tak je to ozaj zle spravené, svokra má dom vyše 100r a originál škridla,ale sneh tam ešte nikdy nenafúkalo, kopa ľudí má tiež škridlu ,no sneh tak na lyžovanie ,ale nie pod strechou. je tu ešte viac takých ktorý majú sneh pod škridlou?to si neviem predstaviť behať s vysávačom popod škridlu, kadial sa tam dostáva sneh? popod škridlu? je zle položená, alebo cez presah?
Odpovedať
Mojim svokrovcom, mojej mame, babke, ktorej chodievame na návštevu a mnohým ďalším. Tento rok začal padať sneh spolu s riadnym vetrom aspoň v našej oblasti a bolo to. Stačí malá škárka a narobí ti aj "zámet" na povale. Nechápem, čo je na tom nepochopiteľné. Nehovorím, že pod každou škridlou je sneh - ale miestami je na hradách a latách. A aj cez tie malé mrieťky, čo sú tam proti vtákom tam ľahko nafúka.
Odpovedať
@lenkanemcekova Ale ved to sa ti tu snazia vsetci povedat to iste...... Vy mate asi celkovo problem so snehom na povale v ramci rodiny... Podla mna ten Vas rodinny majster strechar nie je az taky fajn ako si myslis... Ja teda tiez chodim po rodine a navstevach a s tymto nema problem nikto... U nas tiez fuka o 100/6 a nic... Tu nie je velmi co obhajovat... Mne to pride ako by si zhanala stierku na okna, ked ti nefunguju stierace...
Odpovedať
@lenkanemcekova to je pravda, ze cez tie mriezky moze nafukat, ale obycajne sa v tejto prevetravanej medzere pouziva poistna hydroizolacia, difuzna folia, cez nu by ti dovnutra sneh nenafukalo...
Odpovedať
problém v rodine :-D Každému nám niekto iný robil strechu a odstup tam je niekolko desiatok rokov v kazdom pripade :-D a tá babička nie je z rodiny, len ku nej chodievame na pokec . Ja nehovorim, ze strecha je dokonala, jednoducho tam ten sneh nafuka a musíme ho dat prec a samozrejme poriesit na jar nieco s tým. Skoda, ze sme nedali pod skridlu foliu, taky problem by sme nemali :-) Ale nevadí, šak problémy sú na to, aby sa riešili.
Odpovedať
http://www.obnova.sk/diskusia/sneh-po...
Odpovedať
to len na okraj, že nie len my máme taký problém ;-)
Odpovedať
a citas tam, ze to v poriadku nieje? ved to odrazu aj sama priznavas,ze na jar to musite poriesit. Takze kto ma dobre urobenu strechu = nema tam sneh nafukany. Ludia v podkroviach aj byvaju, to tam maju sneh? Nase podkrovie bolo pochodzne, mali sme tam stare veci-knihy po detoch a podobne a veru sneh by som tam nechcela a ani nikdy nemala. Ved mi mi aj izolacia navlhla.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to ai sedem, možno osem rokov, čo mi na mojej starej kamennej chalupe robili strechu. Neplánoval som obytné podkrovie a strechári ma vyslovene odrádzali od použitia fólie pod krytinu. Krytina je položená bez fólie a za celý ten čas mi ešte nikdy nenafúkalo sneh pod strechu (SS - okolie Novej Bane_ :-)
Odpovedať
@jamk1 to by ma zaujimali tie argumenty, ktorymi ta od folie odradzali?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ako prvý argument bol ten, že ak neplánukem obytné podkrovie, je fólia zbytočná investícia a pracnosť navyše a druhým argumentom bol ten, že ak tam bez zateplenia podkrovia tá fólia bude, tak sa na spodnej strane škridle bude kondenzovať vlhkosť, ktorá bude škridlu poškodzovať. Nemal som dôvod strechárom neveriť. Ale ako som písal, strecha je funkčná, nezateká, nepodfukuje ju. :-)
Odpovedať
Áno, priznávam, niekde je chyba a s odstupom času ľutujeme, že sme fóliu nedávali. Myslím, že vtedy to bolo kvôli tomu, že prípadnú prasknutú škridlu môžeš vtedy vymeniť len zvonka. Chyba tam niekde bude, poriešiť to musíme. Nejako sa s tým vysporiadame ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?