Večerné šuchotanie zo stropy alebo steny

Dobrý deň.Každý večer keď je už všade ticho začne šuchotanie a pukanie .Neviem to identifikovať odkiaľ to ide či zo stropu,alebo steny.Ale podľa mňa zo stropu.Občas je počuť akoby tam aj niečo behalo.Máme šikmú strechu.Aj dnes v noci som počula behanie a dupanie.Uvažovali sme,že by to mohla byť kuna .Boli sme to pozrieť ale nič sme nevideli.Nieje tam ani zápach,ani trus ani nič vykusane. 🤔 Čo iné by to mohlo byť?
Odpovedať
1
2
@kofilka33 máme podobný problém .Tiež si myslíme,že asi kuna.
Odpovedať
@kofilka33 Isto mas tam kunu.A co mas aku izolaciu ak vatu tak v tej sa im paci a mozno mas tam aj niake mysi.Ale skor si myslim ze to bude kuna.Skus niake pasce a uvidis ci sa ti tam nieco chyti.
Odpovedať
@kofilka33 ako to nie je moc hlučné budú to myši nastavte klapce a uvidíte 😉
Odpovedať
Kuna uz čosi vazi, to nieje žiadne šuchotanie. Skôr myšky.
Odpovedať
Profilova fotka
Myši tam budú len vtedy ak tam majú čo žrať. Skôr potkan.Myši a potkany silno zapáchajú je ich cítiť.Ak tam je Kuna nebudú tam myši.Kuna sa dá zistiť tak ,že jej tam položíte slepačie vajce, od domácej sliepky. Vajce nesmiete chytiť do rúk musíte mať rukavice ,ani nesmiete naň dýchať.Odporúčam vziať čerstvé vajce od sliepky do nikroténového sáčku pri zadržanom dychu,a takto aj vyložiť, ako návnadu na povale.Kuna má veľmi jemný čuch a zacíti stopy po človeku. Myš a potkan sa vajca nedotknú.. Pomohlo by fotto domu z exteriéru .Dupot myší by ste nepočuli ,jedine hryzenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to bola kuna, to by ste počuli dupot. My máme v štíte hniezdo nejakého malého vtáčika a to šuchoce, možno je to aj váš prípad.
Odpovedať
Profilova fotka
Taktiež si myslím, že pôjde skôr o myši. Skúste pascu a uvidíte
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tiez rovnaky problem, ak je to v nocnych hodinach a pocut akoby cupkanie a skraboty a suchoty, tak moze byt hrabos polny, nam sa na povale poriadne rozmnozili, dostali sa medzi vatu a sadrokarton a aj ked sme po povale polozili pasce, tak drzali sa pod podlahou a vatou...museli sme volat deratizatora, ten navrtal diery do stropu na miestach, kde sme poculi najviac zvukov a nastriekal tam nejaku penu...plus nam miesto klepcov odporucil lepiace pasce (super vec, ako mala knizka, otvorite, do stredu date pomrveny v mikrovlnke zohriaty oriesok - za 2 dni sa chytilo 13 kusov).
Odpovedať
Včera večer bol pokoj.Ziadne zvuky.Mozno preto,že sme boli včera pozrieť hore ,že čo to môže byť a zanechali sme tam nás pach.Inak si to neviem vysvetliť.Nieje tam žiaden smrad,trus...nič.A ďalej prečo tie zvuky len vždy večer okolo pol noci 🤔 .Myši ani potkany by tam nemali čo jesť.Nieje tam nič.Je to len prázdny priestor.
Odpovedať
@alexandrasofia len my máme celú podlahu betónovú.
Odpovedať
@kofilka33 aj my bojujeme každoročne hlavne na jeseň s myšami, bývame hneď pri poli a pri žatve to ide všetko rovno na nás..každú jeseň nejaké pochytáme a čo sa nám najviac osvedčilo sú tie obyčajné malé pasce a na ne piškóty, na toto sa mi vždy chytia...tie lepiace pasce a gély nič moc, možno 1 - 2 za ten čas sa chytili na to, takže tak :)
Odpovedať
@amater88 aj my bývame pri poli ale ako som písala vyššie stopy po myšiach sme nenašli žiadne.To by bolo cítiť.V šope to cítiť poriadne.Aj hovienka sme tam našli.Ale chodí k nám od susedov kocúr a ten ich chytá.
Odpovedať
Článok sa načítava...
aj my máme nejaké zvieratká v rovnej streche medzi sadrokartónom a izoláciou 8-( žijeme v dokonalej symbióze, rešpektujeme sa... ale reálne sa nad sadrokartón nevieme dostať, iba ak cez otvor bodovky, čo nám výrazne znižuje šancu sa bližšie zoznámiť... ak máte nejaký nápad, ako ich pochytať, sem s ním, lebo my sme bezradní...
Odpovedať
@kofilka33 stopy som nikdy nenašiel ani ja, máme pochôdznu povalu a tam dával aj tie pasce a vždy sa chytia.... @betka2506 malú pascu dokážete vložiť cez ten otvor či ? no začnite to riešiť, lebo sa tam zabývajú a požerú celú izoláciu :(
Odpovedať
@kofilka33 Daj si na pôjd odpudzovač, ale nie ten sračkový, ale kvalitný. Ja mám strop izolovaný penou a do nej sa hlodavce nepúšťajú, lebo má pre nich nulovú výživnú hodnotu. Ale na jar manželka objavila pri komíne sračky od myší a ohlodanú tvdenú vatu, ktorá tam je ako protipožiarná zábrana, aby pena nebola priamo na komíne. Najprv som nastražil lepové pasce s hrozienkami u prostred, ale nič sa nechytilo. Už sa asi presťahovali za potravou do prírody. Potom som kúpil akustický ultrazvukový odpuzdovač z dosahom 50 m a výkonom 130 dB a od vtedy je pokoj. Už sa blíži koniec zimy a zatiaľ sa myši neobjavili na povale aj keď okolo domu je to sama diera. Ale dobrá správa. Už asi dva mesiace prikrmujem dve (možno túlavé mačky) a už si zvykli. Motajú sa mi okolo domu na lovia myši a hraboše a dokonca sa už občas prídu pochváliť s úlovkom. Tak že pokiaľ si to nerozmyslia a na leto nezmiznú, tak by to tu mohli zredukovať tu háveď. Uvidíme, ale nieje pravda, že odpudzovač nefunguje. To len tie lacné Čínske sračky nefungujú.
Odpovedať
@ruren a nevieš či to nebude vadiť mačkám? Či to nebudú počuť.Mam vo vnútri 3.Predtym sme bývali v bytovke a suseda mala v záhrade odpudzovac na krty a nebolo to nič príjemné.Vydavalo to taký piskavy zvuk.Teda ja som to počula aj s mačkami ,čiže vetranie bolo len občasné ,môj muž to nepočul vôbec.
Odpovedať
@kofilka33 Mám jeden plašič v pivnici, ja ho nepočujem ani manželka, ale vnučka aj syn ho počujú keď vodu do pivnici. Ten na pôjde je oveľa výkonnejší ale v dome ho ani oni nepočujú. Mačkám keď nasypem tak v pohode sa nažerú a sú asi 4 m od neho. A stále sa motajú okolo. Len otvorím dvere a už sú tam. Asi keby im to vadilo viac by neprišli. Ale možno záleží aj na izolácií stropu. Ja mám striekanú penu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme tiez problem s mysami medzi sdk a parozabranou. Zistili sme to tak ze sme do diery kadial ide kabel na svetlo pichli piskot. A po chvili si nieco polovicu piskotu odnieslo. Cez dieru na vyduch rekup. sme nastavili lepive pasce s piskotmi a chytili dokopy asi 5 mysi. Byvame pri poli a nemame este uplne dokoncene podbitie. Na povalu sme porozhadzovali aj navnady a tie boli tiez nahryzene. Dali sme aj plasic do zasuvky. V dome ho nepocut. Odvtedy je pokoj a dufam ze to tak aj zostane. Na jar by odisli aj same kedze tam hore nie je ziadna potrava.
Odpovedať
@ruren aky mas ten plasic prosim ta, ten vykonnejsi? priatelkin brat prave nieco take potrebuje, moze byt aj do IP..dakujem
Odpovedať
@rebecca363 @ruren Viete aj napisat ktory presne plasic je taky co funguje ? Aby ludia nekupili ten "srackovy" ako pise ruren
Odpovedať
s tymi plasicmi opatrne - deti a citlivejsi ludia ich pocuju, resp. nemusia ich pocut ako zvuk, ale ako nieco neprijemne v hlave..Ja tiez "pocujem" plasic, ale nie ako zvuk, ale presne ako neprijemny pocit, dokonca mna napina na zvracanie z neho.. Mi nikto neveril najprv, lebo nik z dospleych ho nepocul..iba ja, ale otestovali ho na mne, na 100% som vzdy vedela, kedy je zapnuty.. Syn ho pocul tiez..
Odpovedať
Profilova fotka
@panak z e-bay za par $ ale ci pomohol plasic, otravene navnady alebo proste sa im u nas nepacilo to neviem urcit... :-D Staci mi ze je uz pokoj. Na jar dorobime podbitie a tym sa to dufam uzavrie.
Odpovedať
@akvi napína ťa z neho??? Tak s tým som sa teda ešte nestretol. My sme u kamoša porozhadzovali na povale psiu srsť a bol veru odvtedy pokoj. Len pes vyzeral trocha smiešne, keď sme ho tak trocha podstrihli
Odpovedať
Ak plašič, tak od Čechov Deramax ...
Odpovedať
@dedkos ano, napina.. neviem to ani opisat ten pocit, ale najprv pocujem nieco akoby v hlave, ale skor je to ako vibracia, alebo take nieco a pride mi zle z toho..
Odpovedať
na testovanie zvuku a sluchu su dobre apky na Google Play. Su velke rozdiely kto aky ton pocuje. Ja som na to prisiel tak ze vysavac piskal vysokym tonom tak som sa postazoval ze to je hrozne a traja dalsi ludia sa ma spytali o com to rozpravam.... Ja ze piska vysavac a oni ze nie nepiska.... Tak som hladal ako zistit frekvenciu ktoru pocuje kazdy... Jednoducho po urcitej Hz to uz nepoculi a ja ano... Jedna osoba mala presne pocit na vracanie.
Odpovedať
@kofilka33 tento problém u nás odstránila pasca asi 3 hrabosov som chytil a zaobstaral som mačku a tá je nonstop vonku a zatiaľ je po probléme 👍
Odpovedať
Profilova fotka
@kofilka33 a macky mas na co? Aby sa vyvalovali po gauci. Hned by leteli von oknom. Sak ich pusti von alebo na poval a hned mas po probleme. Kde su macky, nie su mysi!
Odpovedať
@lubk0 máme ten Deramax a prd funguje, myši sú furt, takže asi tak :( a pochybujem, že všetky sú hluché...
Odpovedať
@amater88 Tak veľa ľudí ten deramax smeruje úplne nesprávne ... Neviem, známy mal v "šope" za domom myši rok čo rok, opakovalo sa to cca 5-6 rokov ... Od kedy tam nainštaloval a trvalo nechal zapnutý ten deramax, myši tam chodiť prestali. Samozrejme, že po dvore mu chodia, ale do tej búdy sa na zimu už nesťahujú ... V každom prípade mačka je top riešenie :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?