Určenie názvu chrobáka podľa fotky

Zdravím, neviete prosím čo je toto za chrobáka? Má 6 nôh, tikadlá dlhé ako nohy, hnedo-čierno-biele telo. Ďakujem za info!
Odpovedať
Profilova fotka
Nesmrdi nahodou? Vyzera to trochu ako bzdocha len to ma uzsie telo ako tie co normalne vydavam. Ale okrem toho sa mi to na nic ine nepodoba. Neskusal si hladat cez google images alebo najst nejaku encyklopediu hmyzu?
Odpovedať
Profilova fotka
bzdocha to teda isto nie je, ved tie vyzeraju uplne inak. nasli ste iba jedneho ci ich mate viac? pokial je iba jeden tak podla mna nema zmysel riesit co to je zac
Odpovedať
Možno Fúzač škvrnitý?
Odpovedať
No hľadal som to hodinu cez google obrázky a nič, ten fúzač to nie je pretože, on mé vrch hnedý ten fúzač skôr do žlta. No tohto chrobáka som už stretol dva krát za posledný polrok a neviem či je nebezpečný, alebo nie. Pozriem ešte tú encyklopédiu
Odpovedať
@hladac_chrobaka https://www.shutterstock.com/image-ph...
Odpovedať
mám pocit, že je to Rhagium bifasciatum, nejaký "tesařík", len neviem prečo si tak obľúbil môj balkón, keď má rád drevo :/
Odpovedať
@hladac_chrobaka mozno sa nejake drevo obcas na balkone vyskytuje :-D Ale, nie neber to v zlom. Mozno hlada nejaku kamosku na romanticku noc. Co ty vies, ci vas segedin mu svojou vonou hlavu nepomotal a chudak, teraz nevie co dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemalo byt o byť nebezpečné a pokiaľ sa u vás objavil iba dvakrát aj to iba po jednom tak škodu nenarobí. Ak by sa začali objavovať vo väčšom množstve tak potom to riešte.
Odpovedať
@hladac_chrobaka Možno len zabúdil. :-D Nevyzerá to nič, čo by nejako mohlo uškodiť. A to, že sa neobjavil len raz ešte nemusí o ničom svedčiť, nerobil by som si z toho nejako ťažkú hlavu zbytočne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Má 6 nôh,na konci nôh háčiky, ktorými sa zachytáva do odevu,je útočný,lieta.Snazi sa dostať do domu.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo je to?
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana_batorova myslím si že Obrubnica americká (Leptoglossus occidentalis)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?